Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 07 de Setembre del 2020
EDUCACIÓ

Torrent torna al col·le amb mascaretes 6 mesos després de l'inici de la pandèmia

24.000 alumnes tornaran a les escoles escalonadament durant aquest mes de setembre amb protocols i mesures de seguretat especials

Aplaudiments emocionats de professors i pares, alegria dels més xicotets, però també mascaretes, distanciament i por davant l'amenaça del Covid. Sis mesos després les escoles han tornat a obrir les seues portes per a educar presencialment. Des del 13 de març han estat tancades als alumnes, que han hagut de seguir el curs en el millor dels casos per internet. 24.000 alumnes tornaran escalonadament a les aules aquest mes de setembre amb protocols molt marcats per a preservar la salut pública.

A les portes dels col·legis, pocs xiquets, horaris d'entrada escalonats, però també moltes ganes de tornar al col·le. Així ho manifestava Joan, un dels centenars de xiquets de segon d'infantil a la porta del col·legi. Per la part dels pares, també molta alegria. Susana, mare i representant de Consell Escolar del col·legi Trinitàries també esperava que per fi arribara aquest dia. "Els pares tenim moltes ganes que torne al col·legi, però crec que els xiquets moltes més".

Des del col·lectiu de professors Jose Tronch, cap d'estudis d'aquest mateix centre s'emocionava per tornar a obrir les portes després de sis mesos. "Era un moment molt esperat. Hem treballat molt perquè tornar a l'escola siga segur", assegurava relatant una a una totes les mesures, com la màscara, neteja de mans i les distàncies de seguretat entre moltes altres. A més s'ha reforçat el nombre de professors en tots els col·legis per a reduir la ràtio d'alumnes a 20.

Major seguretat a l'entrada dels col·legis
L'alcalde Jesús Ros i la regidora d'Educació, Patricia Sáez, al llarg del matí han visitat diversos centres, pendents en tot que se seguiren les mesures sanitàries establides per a garantir una volta l'activitat docent amb la major normalitat possible. Patricia Sáez donava la benvinguda a les famílies recordant que “s'han posat els recursos necessaris perquè l'inici de curs funcione amb la major normalitat possible. Tenim més professorat, més neteja, més desinfecció, més seguretat en els accessos... s'han establit protocols d'actuació i els professionals saben com han d'actuar. Les famílies hem d'ajudar al fet que puguen fer el seu treball, amb tranquil·litat i confiança”.

Per a això, durant els mesos d'estiu, l'Ajuntament ha treballat conjuntament amb la comunitat educativa, Conselleria d'Educació i les famílies amb la finalitat de crear protocols d'actuació enfront del COVID-19 en els centres i s'han realitzat les actuacions precises perquè un retorn segur a les aules.

D'aquesta manera, a més de la posada a punt dels centres (amb una inversió local de prop de 120.000€), s'ha augmentat el nombre de professors i s'ha efectuat un augment d'un 50% de la partida de neteja i desinfecció diària dels centres, incrementant en 250.000€ el pressupost i que suma una xifra total de 800.000€.

Així mateix, aquest matí la Policia Local s'ha encarregat de vigilar i coordinar l'accés en tots els centres d'ensenyament bàsic per a garantir que es respectaren tots els protocols. Labor que es desenvoluparà durant tot el mes de setembre, amb un policia en cadascuna de les portes d'entrada dels col·legis. A més, ha donat principi el repartiment de 25.000 màscares higièniques reutilitzables que està previst distribuir entre l'alumnat de tots els centres d'educació, tant públics, concertats com a privats, EPA (Escola d'Adults), Conservatori de Música o Escola d'Idiomes.
 
 
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.190.101

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.