Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 05 de Setembre del 2020
SANITAT

Generalitat obri expedient a la residència Lope de Rueda pel contagi massiu

Oltra revela després de les primeres investigacions que no es van reservar el 10% de places per a aïllament

La Generalitat Valenciana ha obert expedient informatiu a la residència Lope de Rueda de Torrent després del contagi massiu per Covid-19 dels 44 residents. La consellera Mónica Oltra ha contestat als periodistes en la roda de premsa després del Consell del divendres que en els informe s'ha comprovat que no es va complir amb el protocol de reserva del 10% de places per a aïllament, "que podria haver sigut un factor determinant per a aquest contagi massiu".

La notícia del contagi, revelada el dimecres 2 de setembre pel periòdic El Mundo, ha sembrat la por per les similituds amb el contagi de la la residencia Santa Elena en la primera ona el mes de març. En aquest cas, malgrat els protocols el virus va entrar fa unes dues setmanes, motiu pel qual Torrent va registrar un increment exponencial de positius la segona quinzena d'agost.

Després de quinze dies, la majoria d'interns continuen asimptomàtics i part d'ells han començat a superar la malaltia amb test negatiu. 6 dels residents han sigut traslladats a l'Hospital General en patir patologies prèvies per a un major seguiment. El centre, que ha sigut intervingut per Sanitat, ha sigut secundat per 6 sanitaris davant el contagi de les sis infermeres del centre. La resta dels 27 empleats del centre ja han donat negatiu.

Generalitat assegura que és un cas puntual
"La situació de la residència de Torrent és un cas puntual. No hi ha més casos d'un contagi tan massiu com en aquesta residència", ha assenyalat Mónica Oltra, que ha assenyalat que encara que van ser 44 residents contagiats, ja hi ha molts que han donat negatiu.

La portaveu del Consell ha assenyalat que s'ha obert un expedient informatiu des d'Igualtat i Politiques inclusives "a la vista de diferents informes dels tècnics sanitaris que han estat en al residència. En aquests informes es fa patent que no es complia la mesura de reservar el 10% de places per a aïllament, que podria ser un factor determinant per a aquest contagi massiu i que es feren més ingressos dels permesos. Aqueixa reserva està pensada per a aïllar a residents que donen positiu i que la seua situació mèdica no determina que haja d'anar a un hospital. A la vista del que es resolga, sabrem més del que haja pogut passar en la residència", ha respost als periodistes.

Respecte al possible origen, i la situació d'augment de casos en residències, Mónica Oltra ha defensat que "el virus entra de fora, o a través de les persones treballadores, de les visites, i de les eixides, perquè les persones no estan privades de llibertat. Els treballadors són la porta més fàcil dels contagis en molts casos perquè les visites estan molt controlades. Les eixides són un factor major i de fet no han d'eixir en solitari amb una signatura responsable. Quan es tornen de l'eixida s'han d'higienitzar completament".

Oltra ha assenyalat que s'ha reforçat la inspecció perquè tot es complisca. "Per regla general s'estan complint tots els plans de contingència. En les residències hi ha molt de contacte físic perquè hi ha grans dependents i encara que s'emporten EPIS és complicat treballar per als professionals. Cal s'empàtics amb ells, perquè per moltes mesures que es prenguen poden haver-hi contagis. Hem d'imaginar que el treball diari en la residència ja sense pandèmia tenen un treball molt dur. No cal estigmatitzar-los, ni ser empàtics amb persones que treballen amb les nostres persones majors en una situació de pandèmia".
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.223.31.148

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.