Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 04 de Setembre del 2020
EDUCACIÓ

Els col•les es preparen per a rebre a més de 24.000 alumnes

L’Ajuntament, a través de Nous Espais, aquest estiu ha realitzat una inversió de prop de 120.000 euros en reformes i manteniment en els centres públics i la EPA de Torrent

La setmana que ve començaran a incorporar-se a les aules els més de 24.000 alumnes i alumnes de Torrent. Per a això, durant els mesos d’estiu, l’Ajuntament ha treballat en una sèrie de mesures i protocols per a començar el curs de manera segura per a totes les famílies i la comunitat educativa i amb les millors condicions. Així, al llarg d’agost s’han dut a terme una bateria d’actuacions en els centres escolars centrades en la millora de patis, zones comunes i afavorint l’eficiència i estalvi energètic.

A través de l’empresa municipal Nous Espais i amb una inversió de 119.480 €, les reformes han consistit, entre altres, en pintura, enrajolat, arranjaments de lampisteria, reparació de jocs infantils, reposició de vàters, substitució de bancs, tasques de plantació, tales o podes d’arbratge. A més, d’aquestes actuacions en els centres públics, en els quals s’han intensificat les tasques de neteja i desinfecció, també s’han realitzat reparacions i treballs de pintura a l’Escola d’Adults (EPA). En definitiva, una sèrie de “intervencions molt significatives perquè les nostres instal·lacions educatives oferisquen les millors condicions als alumnes i alumnes de Torrent en aquest inici de curs”, ha assenyalat la regidora d’Educació, Patricia Sáez.

Reunió amb els centres concertats i privats

Continuant amb la línia de seguiment de l’inici del curs escolar posada en marxa pel consistori des de principis de juliol, l’alcalde Jesús Ros i la regidora d’Educació s’han reunit aquest matí amb els directors i directores dels centres concertats i privats per a analitzar els dubtes i necessitats d’última hora que hagen pogut sorgir en cada centre. Això mateix es va fer dimecres passat amb els centres públics de la ciutat.

Mesures Covid-19

A més de la posada a punt de les instal·lacions educatives, el consistori ha pres una sèrie de mesures enfront del Covid-19. D’aquesta forma, al marge dels plans de contingència propis de cada centre i de les mesures impulsades per Conselleria, s’ha efectuat un augment d’un 50% de la partida de neteja i desinfecció diària dels centres, incrementant en 250.000 € el pressupost i que suma una xifra total de 800.000 €.

 

Així mateix, durant tot el mes de setembre, la Policia Local vigilarà i coordinarà l’accés en tots els centres d’ensenyament bàsic per a garantir que es respecten tots els protocols. Això es completarà amb el repartiment de 25.000 màscares higièniques reutilitzables a l’alumnat de tots els centres d’educació, tant públics, concertats com a privats, EPA (Escola d’Adults), Conservatori de Música o Escola d’Idiomes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.195.65

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.