Dimarts, 27 de Octubre del 2020

Actualitzada Dimarts, 27 de Octubre del 2020 a les 10:21:00 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 02 de Setembre del 2020

EDUCACIÓ

Torrent prepara la volta al col·le amb 25.000 mascaretes i policia en tots els centres

Ros s'ha reunit hui amb els directors de col·legis públics que volen proposar una entrada escalonada aquesta setmana

Torrent ha presentat el seu pla per a una tornada a les aules més segura aquest 7 de setembre. L'alcade de Torrent, Jesús Ros, ha anunciat en roda de premsa que consistori torrentí repartirà 25.000 màscares a tots els alumnes i alumnes dels centres d'educació públics, concertats i privats, EPA, Conservatori de Música o Escola d'Idiomes. A més, Ros ha assegurat que s'ha incrementat un 50% la partida de neteja en els centres educatius i es reforça la vigilància amb un policia local en els 30 centres educatius de la ciutat per a assegurar-se que es compleixen tots els protocols marcats. Enguany a més, s'ha reforçat el personal docent amb 54 noves places per a reduir els alumnes a un màxim de 20 per aula.

El curs educatiu comença amb il·lusió després de sis mesos parats però també amb preocupació ja que les dades sobre nous positius (210 casos/100.000 habitants) marquen nous rércords setmana a setmana des de finals de juliol i es tem que l'augment de relacions socials en els col·legis tire més gasolina a un foc ja de per si mateix descontrolat. Des que finalitzara el curs en els centres educatius el mes de juny passat, l'Ajuntament de Torrent treballa perquè tot aquest llest per al reinici de l'activitat a les aules la setmana vinent, en les millors condicions i d'una manera segura per a les famílies i la comunitat educativa.

El departament d'Educació ha mantingut diferents reunions amb la comunitat educativa al llarg dels últims dos mesos per a conéixer les seues necessitats. Així mateix, hui al matí l'alcalde Jesús Ros i la regidora d'Educació, Patricia Sáez, s'han citat amb els directors i directores dels col·legis públics de Torrent per a ultimar els detalls de la ‘volta al col·le’ i analitzar els dubtes i necessitats d'última hora que hagen pogut sorgir en cada centre. El divendres faran el propi amb els centres concertats i privats de la ciutat. En principi, els centres públics ja han acordat una entrada escalonada a les aules dilluns, dimarts i dimecres que va a ser comunicada als pares esta setmana. 

AUGMENT DE PARTIDES DE NETEJA

Al marge dels plans de contingència propis de cada centre i de les mesures impulsades per Conselleria amb 310 euros, el consistori torrentÍ “ha incrementat les partides destinades a garantir la seguretat i la neteja en els centres, ampliant, entre altres, el servei de neteja enfront del Covid-19, consensuant les actuacions amb els propis col·legis”, ha assenyalat la regidora d'Educació, Patricia Sáez.

D'aquesta manera, s'incrementarà en 250.000 € el pressupost de les tasques de neteja i desinfecció dels centres públics d'Educació gestionats pel propi Ajuntament, la qual cosa suposa un increment addicional del 50% del pressupost emprat en comparació amb el curs passat i que suma una xifra total de 800.000 € a aquest efecte.

Al mateix temps, s'ha modificat el contracte de neteja en cadascun dels patis dels col·legis de titularitat municipal per a intensificar la recollida i neteja diària de papereres en 20.000 € més, per a un total de 95.000 € per a aquest curs.

UN POLICÍA PER CENTRE A L'ENTRADA I EIXIDA

Així mateix, tots els col·legis d'ensenyament bàsic comptaran amb el suport de la Policia Local perquè l'entrada siga controlada i més ordenada. Per això, al llarg del mes d'agost s'han mantingut reunions on han assistit els representants del cos de policia de Torrent, l'alcalde, la regidora d'Educació, Patricia Sáez, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Inma Amat.

Entre els punts a tractar, al marge de reforçar la senyalística en els accessos en la via pública, es va concloure la posada en marxa d'un servei extraordinari durant tot el mes de setembre, des de les 7.30 h i fins a les 9.30 h, en el qual un agent se situarà en l'entrada de cada centre per a garantir la seguretat i que es respecten els protocols preventius per a reprendre els estudis dels més de 24.000 alumnes i alumnes que comencen el nou curs en la capital de l'Horta Sud. Per a la seua correcta organització, la Policia Local ha estat en contacte directe amb els directors de cada centre i poder organitzar una volta a les aules ordenada i segura.

En aquest sentit, Ros ha fet referència a la necessitat de mantindre la calma, posant l'accent a seguir les indicacions que ens indiquen des de la responsabilitat individual: “Des de l'Ajuntament hem fet la part que ens toca dins de les nostres competències municipals, netejant els col·legis, adaptant-los a les circumstància a la qual ens enfrontem i incrementant la desinfecció i la seguretat en l'accés als centres. Ara cal complir les normes i confiar en els centres i els seus professionals”, ha explicat l'alcalde.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.230.1.126

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.