Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 26 de Agost del 2020
TRANSPORT

FGV bloquejarà l'accés al metro amb un sistema de control d'aforament

L'estació de metro Avinguda de Torrent serà una de les 24 que tindran aquest sistema de limitació per la pandèmia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà al setembre les proves de control d'aforament en 24 de les principals estacions de Metrovalencia. Entre elles es trobarà la de Torrent Metre Avinguda, per la qual passen milers de persones tots els dies en jornada laboral. Les proves finalitzen aquesta setmana amb l'anàlisi de dades en laboratori del sistema de control d'aforament que permetrà establir la limitació d'accés a aquells trens de la xarxa de Metrovalencia que puguen superar el nombre de viatgers prèviament fixat al pas de cada estació.

La setmana que ve, ja al setembre, s'iniciaran les proves en les 24 pantalles que s'han instal·lat en els accessos a les andanes de les estacions més concorregudes de la xarxa, en les quals s'oferirà informació relativa a la superació de l'aforament, de manera que el client puga saber si els passos estan bloquejats o no i en quin interval de temps es desbloquejaran si és el cas.

L'objectiu d'aquesta actuació, tal com ha assegurat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, és "complir amb les mesures establides per a l'ús del transport públic a conseqüència del coronavirus". En opinió d'Arcadi España, la mesura "s'emmarca dins de les accions desenvolupades per l'empresa pública per a garantir la seguretat dels usuaris i usuàries del nostre transport públic".

Les pantalles s'han instal·lat en les estacions de Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà, Machado, Benimaclet, Facultats, Albereda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jesús, Plaza España, Nou d'Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salut, Ayora i Beniferri. D'aquesta manera, l'empresa de la Generalitat determinarà el nombre màxim de persones que podran pujar en cada estació i limitar així el pas dels viatgers i viatgeres per la línia de validació d'aqueixa estació.

Limitació prèvia de capacitat dels vagons
Amb aquest sistema, es treballa en una estimació prèvia de la capacitat de tots i cadascun dels trens de Metrovalencia en les condicions actuals, ja que la limitació ve determinada per la capacitat d'ocupació dels trens i no de les andanes de les estacions, en els quals es recomana distribuir-se al llarg dels mateixos seguint les indicacions assenyalades en el sòl i guardar distància amb altres persones usuàries.

FGV realitza comptatges regulars de viatgers i viatgeres mitjançant tècniques "big data", amb vista a establir l'adequació d'aforaments, amb una fiabilitat superior al 80%. El següent pas està sent la comptabilització mitjançant les cambres de l'interior de les unitats, amb les quals s'estima obtindre una fiabilitat del 97%. Una vegada s'hagen completat els treballs de control d'aforament en la xarxa de Metrovalencia, s'estendran al TRAM d'Alacant i a les línies del tramvia a València.

Mesures de prevenció
El control d'accés se suma a les mesures ja aplicades per FGV per a evitar la propagació del coronavirus. Juntament amb l'obligació d'utilitzar màscara en tots els desplaçaments en transport públic, s'ha reforçat el dispositiu de vigilància en col·laboració de les forces de seguretat. També des de l'empresa pública es recorda a les persones usuàries que disposen de dispensadors de gel hidroalcohólico en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant i a l'interior de les unitats.

També es recomana evitar en la mesura del possible ocupar el corredor central, a fi de permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i, encara que els vehicles i instal·lacions d'FGV es desinfecten regularment, llavar-se les mans després d'utilitzar el servei de transport. En les andanes, durant l'espera, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones, tal com està indicat en el sòl amb la nova senyalització.

Des d'FGV s'informa també que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d'objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l'aplicació (descàrrega en Google Play o en Apple Store). En les estacions, les persones usuàries poden contactar amb el personal d'Atenció al Client d'FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.73.35

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.