Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 26 de Agost del 2020
CULTURA

Torrent convoca la XXII edició dels premis de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent

El certamen és un dels més dotats econòmicament de la Comunitat Valenciana amb 16.800 euros

L'Ajuntament de Torrent, a través de l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha convocat un any més aquest certamen literari que promou la literatura juvenil en valencià. Així, les persones interessades poden participar en dues categories: el XVIII Premi de Narrativa Juvenil amb una dotació econòmica per a l'obra guanyadora de 12.000 euros i un premi per a la finalista de 1.800 euros; i l'XI Premi de Poesia Ciutat de Torrent que atorgarà 3.000 euros. El termini de presentació s'ha allargat respecte de convocatòries anteriors i així, es podran presentar originals fins al 15 d'octubre.

Davant la situació actual, les obres originals només es podran presentar de manera telemàtica en format pdf, a través del Registre Electrònic de l'Ajuntament, juntament amb la instància del tràmit que s'ha creat per als Premis i que està disponible en la pàgina web de l'ajuntament: https://bit.ly/34c9nvj. Aquesta nova forma de presentació també és una manera de facilitar i incentivar la participació perquè és molt més còmode i àgil presentar els originals telemàticament.
 

Convocatoria anual

Els premis, que van tornar a ser anuals des del 2018, coincidint amb el 20 aniversari de la creació dels guardons, tenen un llarg recorregut i compten amb la participació d'autors de prestigi. En l'edició passada, es van presentar un total de 27 originals, convertint-se en guanyador del XVII Premi de Narrativa Juvenil Joan Carles Ventura amb Estira el fil, Ariadna! L'obra finalista va ser escrita per Vicent Sanhermelando amb el títol Quan encara podíem somiar. Finalment, el guanyador del X Premi de Poesia va ser el poemari Nus de somnis, de Francesc Pastor.

A més de la dotació econòmica, les obres premiades seran editades per l'editorial Tabarca Llibres, que també assumeix els 1.800 € del premi finalista de narrativa i dels 3.000 € del premi de poesia. En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament de Torrent es fa càrrec del pagament de part de la dotació del primer premi amb un import total de 10.000 €. D'altra banda, com a entitat col·laboradora, Caixa Rural Torrent, patrocina el premi amb 2.000 € per a completar els 12.000 de la dotació. Tots aquests ingredients converteixen els Premis Literaris Ciutat de Torrent en un dels més dotats econòmicament de la Comunitat Valenciana.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.228.43.90

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.