Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 24 de Agost del 2020
MEDI AMBIENT

Torrent confia en un estiu tranquil gràcies a sistema avançat contra incendis

Protecció Civil ha intervingut en el terme municipal al costat dels Bombers en focus xicotets

Malgrat les altes temperatures i el descuit d'algunes persones, Torrent està passant l'estiu sense molts incidencios. Tan sols un important en el barranc i que va ser sufocat rápicamente. Lluny queden l'incendi a les faldes del Vedat i el més recent de fa uns anys en Calicanto. El primer esglai va fer que Torrent es posara les piles i activara un sistema de protecció contra incendis que ara és l'enveja de moltes urbanitzacions d'Espanya que el prenen com a exemple.

Amb les últimes ampliacions del sistema SIDEINFO, ja són 24 canons repartits per diferents àrees del Vedat llancen aigua per a protegir el pulmó verd de la ciutat. Aquest sistema hidràulic en altura manté les zones fresques davant l'augment de les temperatures i, per consegüent, en cas de declarar-se un incendi s'impediria el ràpid avanç de les flames.

70 nodes de detecció de focs
Al costat de SIDEINFO, les zones verdes i forestals de Torrent es troben protegides amb un altre sistema contra incendis que converteixen a la ciutat en un dels referents d'Europa en matèria de prevenció i protecció contra incendis forestals: SENTICNEL, que protegeix 350 hectàrees en El Vedat, la Serra Perenxisa i els barrancs del terme municipal. Aquest projecte es troba emmarcat en l'estratègia EDUSI i finançat al 50% amb fons FEDER, inclou, principalment, càmeres i sensors de detecció: 70 nodes de detecció, quatre estacions meteorològiques i sis càmeres de videovigilància que protegeixen el 90% de les zones verdes i boscoses del terme municipal.

Campaña Previfoc
Així mateix, el consistori va posar en marxa a principis del mes de juny la campanya Previfoc 2020; un projecte en el qual treballen els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil del municipi duent a terme tasques de prevenció d'incendis i col·laborant en la intervenció i reducció d'aquests.

Per a aquestes labors de prevenció, Protecció Civil disposa de 2 vehicles lleugers i 2 camions per a l'extinció. Igualment, els voluntaris i voluntàries estan dotats dels equips EPIS adequats davant la situació actual.

Durant les últimes setmanes, els voluntaris i voluntàries de l'agrupació han acudit a diverses intervencions juntament amb Bombers, Policia Local i Bombers Forestals. Al mateix temps, la formació i la pràctica constant són fonamentals, per la qual cosa han participat en un curs bàsic d'extinció d'incendis forestals i un altre de seguretat en incendis forestals, la qual cosa els aporta coneixements per al servei de suport en emergències.

En aquest sentit, des de Protecció Civil expliquen que la prevenció i el sentit comú són el més important en la lluita contra el foc i, a més, recorden que les cremes agrícoles estan prohibides durant aquestes dates i que no cal tirar el fem en el camp i tampoc cendres calentes en els contenidors.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.124.232

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.