Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 16 de Agost del 2020
Covid-19

Contagiat amb Covid-19 un usuari del càmping La Piràmide

Es prohibixen visites, es tanquen les zones comuns i s’ha desinfectat les instal·lacions. De moment hi ha 10 negatius

El 14 d'agost per la nit es va detectar un positiu en Covid-19 en el càmping La Piràmide, de la localitat de Torrent. La persona infectada va ixir de les instal·lacions per sometre's a la prova PCR i no va tornar per tal de guardar quarentena, tal i com marca el protocol.


Tal i com han informat des de la junta directiva del càmping, les persones que havien estat en contacte amb el positiu van acudir immediatament a realitzar-se les proves i per tant, tampoc es troben en les instal·lacions.

 

Davant aquest fet, la Junta Directiva es va reunir d'urgència a mitjanit i es van posar en contacte amb Sanitat, exposant el problema que es presentava en el recinte i a primera hora del matí d'ahir es va procedir a desinfectar totes les zones comuns i els carrers del càmping.

 

Des de la direcció afirmen que "Fins que Sanitat ens informe del protocol a seguir, la Junta Directiva ha pres les decisions d'invalidar les invitacions a gent de fora i no es permeten visites. També queden tancats els espais comuns, la Casona i les zones esportives i de jocs, encara que la piscina romandrà oberta a indicació de Sanitat." Al seu torn, la Guàrdia Civil i la Policia prestaran el seu suport sempre que siga necessari i al llarg dels pròxims dies informaran els socis de les mesures que prendran. 
 

Per altra banda, l'arma no s'ha fet esperar entre els socis, parcel·listes i campistes que a través de les xarxes socials demanen més informació i saber si van a evacuar el càmping i poden tornar a les seues cases. Asseguren que alguns dels campistes han abandonat les instal·lacions per por i denuncien la falta de conscienciació i el mal ús de les mascaretes per part d'alguns usuaris. 
 

Des de la direcció del càmping es demana calma i esperen directrius de Sanitat: "Per a poder activar el protocol (major restricció d'accessos i eixides, entre altres), Sanitat posa el mínim en 3 casos detectats. De moment, no ens alarmem ni alarmem als altres més enllà del que ja s'ha comunicat. Es tracta d'un cas aïllat, no un brot, i ja s'han pres les mesures necessàries en relació a la magnitud de la situació. Quan hi haja novetats, s'informarà degudament com sempre a través dels mitjans oficials." -han informat des de la direcció del càmping.


10 PCR negatius fins el moment 

Un familiar de la persona infectada va facilitar una llista de noms a la directiva del càmping, que ha decidit actuar pel seu compte i fer el rastreig respectant la privacitat dels que han sigut cridats a fer-se la prova. Fins ara ja s'han realitzat la PCR a 10 persones del cercle més pròxim de la persona contagiada i totes han donat negatiu. Des de la direcció comenten que "Encara falten algunes persones del seu entorn per sotmetre's a les proves, que ho faran entre hui i demà. Quan tinguen el resultat, ens el comunicaran. Donem des d'ací les gràcies a tots ells."- comenten i recorden que Sanitat no actua fins que no es donen 3 contagis, la qual cosa es considera un brot.

 

Des de la directiva recorden l'obligatorietat de l'ús de la mascareta: "Hui mateix s'ha observat que alguns joves seguixen sense complir-ho. Demanem als pares que exercisquen la seua autoritat pel bé de tots."- han comentat i han afegit que de moment continuen restringides les visites i tancades les instal·lacions esportives i de jocs i espraran fins al cap de setmana pròxim per a valorar el que vaja ocorrent i, si resulta convenient, obrir de nou aquestes instal·lacions.

 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.148.102.90

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.