Dimecres, 21 de Octubre del 2020

Actualitzada Dimecres, 21 de Octubre del 2020 a les 11:18:01 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 14 de Agost del 2020

SANITAT

Sanitat prohibeix fumar al carrer sense distància i el tancament de discoteques

El ministre Salvador Illa acorda les primeres mesures de restricció davant l'avanç de la segona onada de coronavirus

El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha acordat el tancament de les discoteques, sales de ball i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe. També s'ha prohibit fumar a la via pública sense distància social. L'acord ha sigut pres per unanimitat i s'aplicarà a nivell nacional. La decisió consensuada amb totes les autonomies és d'obligat compliment per a tota Espanya i es pren per a atallar l'augment de casos de la segona onada de Coronavirus al País.

El ministeri ha acordat també reforçar els controls quant al consum d'alcohol no autoritzat en via pública. En aquest sentit, les comunitats autònomes i ajuntaments aplicaran les sancions corresponents. Respecte al tabac i assimilats, no es podrà fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal de, almenys, 1,5 metres. Aquesta limitació serà aplicable també per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac com a pipes d'aigua, pipes o assimilats.

El ministre de Sanitat ha recomanat, que no prohibit, la limitació de les trobades socials fora del grup de convivència estable. Ha aconsellat limitar-los a un màxim de 10 persones, i que s'use en tot moment la mascareta a pesar ser familiars pròxims.

Màxim de 10 persones per taula en bars i restaurants
En quan als establiments d'hostaleria, restauració, terrasses i bars/restaurants de platja s'estableix garantir la distància interpersonal mínima de 1,5 metres en el servei en barra, així com una distància mínima entre taules o agrupacions de taules de 1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'elles. La taula o agrupació de taules que s'utilitzen per a aquest fi, hauran de ser concordes al nombre de persones, permetent que es respecte la distància mínima de seguretat interpersonal. A més, l'horari de tancament dels establiments serà la 1.00 com a màxim, sense que puguen admetre's nous clients a partir de les 00.00 hores.

En els centres socionsanitarios s'estableix la realització de proves PCR a tots els nous ingressos en els centres sociosanitaris de caràcter residencial, amb 72 hores d'antelació com a màxim. També es realitzarà als empleats que tornen de permisos i vacances, i als nous treballadors/as que s'incorporen.

En quan a les visites es limitaran a una persona per resident, extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d'una hora al dia. Es garantirà l'escalonament de les visites als residents al llarg del dia. Aquestes mesures es podran exceptuar en el cas de persones que es troben en procés del final de la vida.

Altres mesures que s'inclouen són els garbellats amb PCR en grups específics: En cas de brot epidèmic, es realitzaran garbellats amb proves PCR en aquelles poblacions de risc i potencialment exposades (per exemple: residents en centres soci-sanitaris, barris amb transmissió comunitària, centres educatius, blocs de cases afectades, col·lectius vulnerables, etc.).

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.172.236.135

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat
Vaig oblidar la meua contrasenya

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.