Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 12 de Agost del 2020
ENTREVISTA

Ros: “Tinc por de l'inici del Curs. Dir el contrari seria mentir”

L'alcalde de Torrent se sincera en Apunt Ràdio i demana la responsabilitat de tots perquè tot vaja bé al setembre

A menys d'un mes de l'inici del curs escolar, l'alcalde de Torrent ha mostrat la seua preocupació pel retorn al col·legi i instituts dels prop de 15.000 alumnes dels quasi una trentena de centres educatius de la ciutat. “Estic espantat. Ho dic com ho pense. Tots els dies veig informacions de com es fan proves a centenars de persones quan hi ha positius… Tot això amb els col·legis en marxa… Estic asustat. Si diguera una altra cosa mentiria”, ha reconegut l'alcalde de la ciutat en una entrevista concedida a la ràdio autonònica Apunt


Ros ha assenyalat que s'està treballant des de fa temps perquè la seguretat siga màxima. “Estem treballant amb els col·legis perquè el que ens demanen. D'entrada, quasi doblegarem els costos de neteja dels col·legis amb la nova normativa sanitària sobre coronavirus”. No obstant això, ha reconegut que la volta al col·le serà tot un repte. Malgrat totes les mesures, Ros se sent “asustat” per tot el que suposa aquest canvi. “Segurament no hauria de dir-ho, però no seré dels quals diuen que tot serà de color rosa. Quan arribe el 7 de setembre tots haurem de posar de la nostra part i esperar que tot isca bé”.


Rebrot i augment de casos a la ciutat
Respecte al rebrot social de 5 casos succeït el dia 2 d'agost, Ros ha assenyalat que la situació està controlada. “En aquests moments ho estem portant bé. Però demà pot passar qualsevol cosa, perquè la pandèmia no demana permís”.


Ros ha assenyalat que les dades de 38 positius PCR/14 dies a Torrent són relativament menors que en altres poblacions perquè la gent està actuant generalment bé. “És un agost diferent, perquè tot està parat, i això que tenim més d'una vintena d'urbanitzacions, no s'ha fet res i ni han intentat proposar res. Hem agrair la col·laboració de tota la ciutadania en termes generals encara que entre més de 82.000 habitants sempre hi ha alguna imprudència perquè la gent té ganes d'eixir, passejar, i relacionar-se. I es dóna alguna distracció que fa que hi haja algun contagi social”.


També s'ha referit a les dues denúncies en el Vedat. “Hem tingut diverses festes en xalets però s'ha actuat amb fermesa i podem dir que s'ha controlat. Gràcies en part a l'ajuda dels veïns que ajuden a la policia quan s'estan fent coses no adequades”, ha avisat.


Acord amb ciutadans i possible ruptura del botànic
En l'entrevista en la ràdio pública valenciana, Ros ha contestat a les preguntes insistents sobre el pacte amb ciutadans a Torrent. “Funciona i funciona molt bé, per això vam fer el pacte. Perquè ho volíem és traure els projectes avance. Ciutadans estava disposat i la prova és que es funciona bé. Això no vol dir que no comptem amb l'opinió dels altres. Les coses no es pot eternitzar, i cal donar solucions. Els problemes de la ciutat estan per damunt dels ideològics. Cal comptar amb tothom per a resoldre els problemes”.


Els periodistes també han preguntat per la possibilitat que aquest pacte puga trencar el botànic, i per què no es va poder tancar un acord amb Compromís. “Tinc una excel·lent relació amb Compromís, hem pactat en molts acords importants com amb altres partits i un sol pressupost, el de 2016. No va poder ser possible arribar a un pacte de govern, i enguany ni me'l vaig plantejar. Li ho vaig comentar prèviament al meu partit, i estava convençut que no m'anaven a dir que no ho fera”, ha assegurat Ros.

 

En desacord amb la llei sobre romanent municipal
Un altre dels temes importants de l'entrevista ha sigut l'opinió sobre la proposta de préstec a l'administració central del romanent municipal “Si els ajuntaments no ens podem gastar el romanent és per Montoro de l'any 2012”, ha assenyalat Ros, criticant als Ajuntaments que ara es manifesten.


“Jo crec que és una fórmula que es pot millorar i que podria haver-hi més consens. Nosaltres estem avaluant què és el que pot passar si acceptem la proposta, perquè hi ha una cosa que és clara. Jo no podré en risc la liquiditat de l'Ajuntament, per a després haver de contractar una pòlissa de crèdit per a poder pagar. O es deroga la llei o aqueixos diners no hi ha fórmula de gastar-lo”.


Per a acabar, ha demanat una reformulació per a arribar a un consens. “La proposta d'Hisenda necessita millorar les compensacions, però s'ha d'impedir que perdem la liquiditat que tenim de pagar tan bé com estem fent”

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.21.5

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.