Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
EDITORIAL
Dimarts, 11 de Agost del 2020

Rebrots esportius... rebrots coronavirus

Rebrots esportius

Si passats els anys, un jove estudiants vera l’any 2020, potser no es creuria en què enguany fóra dolent per al Torrent CF o el Nou Basquet. Aquest any de rebrots de coronavirus, també ho ha sigut de rebrots esportius. Tots dos equips han aconseguit ascendir de categoria en plena pandèmia. El primer havent de jugar-li-la en el camp amb mesures sanitàries extraordinàries, i el segon gràcies a la seua posició en el moment del confinament. Potser el Torrent ha tingut la sort de jugar-la, però tots dos equips han aconseguit enguany un objectiu històric no sols per a ells, sinó també per a la ciutat. Des de fa anys en aquesta editorial hem insistit en la necessitat de tindre clubs esportius competint a nivell nacional. I no sols per poder escriure alguna cosa millor per als nostres lectors, sinó simplement perquè l’agenda informativa no estiguera centrada exclusivament els caps de setmana en els actes festius, que són molts. Que una ciutat com Torrent tinga equips en competicions nacionals no és una despesa, és una inversió en salut per a la ciutat. Potenciar l’esport a nivell de clubs és també potenciar l’esport base de milers de xiquets que aspiraran a jugar en el club de la seua ciutat, ja siga futbol, bàsquet, handbol, atletisme, ciclisme... L’esport no sols es potencia creant instal·lacions buides, sinó que és necessari que hi haja competicions i també aficionats. Durant molt de temps els caps de setmana a Torrent han estat buits de contingut d’esport de primer nivell. Només en comptades ocasions han arribat a la ciutat esdeveniments esportius. Tot està molt bé, però continua sent trist que un cap de setmana a Torrent no desborde d’actes esportius d’interés. Esperem que tant el Torrent CF com el Nou Basquet eleven aquest nivell i posen les bases perquè la ciutat òmpliga les graderies d’aplaudiments, crits i il·lusions, sempre que el coronavirus ens ho permeta. Per a tots aquells que consideren que recolzar al Torrent CF o Nou Basquet per a assentar-se en la nova categoria és tirar els diners, que pensen el que costa l’allunyar als més joves de l’alcohol i les drogues. Per això, més que donar diners per donar, el suport municipal hauria d’estar condicionat a becar la pràctica de l’esport a les escoles d’aquests clubs per a persones sense recursos, i fomentar l’esport de la dona en tots els esports, no sols els associats tradicionalment a la dona. No pot ser que per a fer esport les famílies hagen de destinar prop de 400 euros si volen apuntar al seu fill al futbol, o menys al bàsquet, etc. Si realment volem que Torrent siga una ciutat sana, comencem per fomentar l’esport amb aquesta mena d’ajudes, que a més, tement-se el que ve damunt, podria acabar minvant els ingressos dels clubs esportius, finançats en gran part a través de les escoles. Sort a tots, i que 2021 porte encara més èxits esportius per a tots.

 

Rebrots coronavirus

El més d’agost ha començat amb el primer dels rebrots reconegut per la conselleria de Sanitat. La notícia no deixa de ser esperada, però preocupa la velocitat amb la qual comença a créixer la propagació del virus tan sols unes setmanes després que tots començàrem a obrir el nostre cercle de visites, sopars, aniversaris... La relaxació en les mesures, en tots els llocs, i per tots, ha fet que el virus haja començat a deixar-se notar com ja ho va fer al març. Si la situació no s’estabilitza, podria fer-se necessari un confinament suggerit per poblacions com ja ha passat en altres comunitats autònomes.

Sembla clar que serà molt difícil que es torne a repetir l’Estat d’Alarma, en gran part perquè l’economia no el resistiria, i en part perquè una vegada patit el que s’ha patit, tots entenem que no ser previnguts pot posar-nos a tots de nou en una situació difícil. L’experiència d’altres països que van per davant ens diu que els rebrots seran constants, i que serà necessari mantindre les distàncies socials per un temps fins que hi haja una vacuna produïda, alguna cosa que no sembla que es puga produir abans de 2021 com a mínim. Fins a aqueixa data, els que més ho notaran seran els sectors relacionats amb l’oci, especialment el nocturn, que està demostrat que obrin el terreny per a moments de descontrol. Prohibir aquest tipus d’oci tampoc és la solució, ja que generaria multitud de festes il·legals com les que es van detectar a Torrent fa unes setmanes. Davant aquesta situació tan sols cal ser responsables, mantindre les distàncies i entendre que el virus és tota una incògnita. El seu poder per a passar inadvertit pot fer que el nostre fill, pare, avi, germà o amic siguen sense voler-ho o sense notar-ho un multicontagiador, per això, només cal continuar usant màscara, encara que no ens agrade. Esperem que la tornada al cole, no siga un pas enrere i que este any acabe millor.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.90.141

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.