Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
ANDRÉS CAMPOS
Dimarts, 11 de Agost del 2020
PSPV-PSOE TORRENT

Posa’t la mascareta

És absolutament normal i comprensible la por al desconegut. La incertesa del moment és una cosa que ens desconcerta i que ens genera una ansietat sense precedents. Trencar la nostra normalitat, eixir de la nostra esfera de rutines i planificació, encara agreuja més aquesta crisi sanitària.

 

Per això és més lloable si cap l’actuació de punts i tants actors en aquesta crisi; evidentment els principals: els sanitaris, els cossos i forces de seguretat, els empleats públics de serveis essencials, els empleats d’empreses privades que han mantingut també els serveis essencials, fent que la situació fóra una mica més suportable. Així com les diferents organitzacions sense ànim de lucre, els voluntaris de d’altres institucions i així una infinitat de persones anònimes que han sabut estar a l’altura. Mai oblidarem el seu lliurament i solidaritat en els moments més difícils.

 

Però hui també vull agrair l’esforç a més gent, als responsables d’organismes com les Falles a Torrent o la Federació de Moros i Cristians, la Junta Central de Germandats de Setmana Santa, o multitud de clavàries i entitats i col·lectius festers, que han paralitzat la seua activitat amb molta responsabilitat i han sabut ser solidaris en el seu exercici, col·laborant en què tot transcórrega “amb normalitat”.

 

Les crisis poden traure el millor o el pitjor de cadascun, poden ser com deia al principi un element de paralització, però he de reconéixer que la societat torrentina ha estat i està a l’altura. Seguim amb moltes incògnites obertes, sumits en una crisi sanitària que canviarà molts dels nostres hàbits i costums, però que també servirà perquè sapiem valorar moltes altres coses més quotidianes i essencials que passaven desapercebudes. I per a afrontar la nova normalitat amb un sentit humanista que s’estava perdent, amb una perspectiva més sostenible social i econòmicament i, com no, més justa.

 

En els temps difícils es mesura millor la capacitat de tots, així que gràcies novament a tots vosaltres i vosaltres que heu estat i que sou ací. I permetre’m que us faça una nova petició, de sentit comú, la de mantindre dia a dia les mesures que ens indiquen les autoritats sanitàries des de la responsabilitat individual de cadascun i una de nosaltres. No busquem només culpabilitat en les directrius, sinó responsabilitat en el seu compliment. En les nostres xicotetes decisions està el no posar en joc la salut de tots, la salut de les nostres famílies. Posa’t la mascareta.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.238.138.162

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.