Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
RAÚL CLARAMONTE
Dimarts, 11 de Agost del 2020
CIUTADANS TORRENT

Un Torrent sostenible

Vivim una època nova. Continuem alerta per un virus letal que s’emporta per davant als nostres sers estimats quasi sense avisar. Una pandèmia, la del COVID-19, que ataca a traïció i damunt ho fa quan estem amb familiars i amics, amb les persones que més volem i apreciem. Un virus que ens està ensenyant a viure d’una altra manera, a canviar d’hàbits de vida i a reconsiderar molt les nostres accions en el nostre dia a dia. En aquesta “nova normalitat” ja no val la demagògia en la gestió política, encara que en moltes ocasions sembla ser el pa el nostre de cada dia. A Espanya, en la Comunitat Valenciana i a Torrent, només serveix acostar el muscle davant aquesta situació.

 

I, especialment, estic pensant en qui dirigeix el vaixell. Perquè s’espera que ni mentisca, ni enganye i no jugue amb la ciutadania. En tot cas, si el líder d’un govern nacional o autonòmic no compta amb mans que impliquen fer política útil i sumar per a afrontar social i econòmicament aquesta crisi sanitària sense parangó, li vindria millor canviar de socis de govern. Però això no depén de mi. Estic convençut que els populismes i nacionalismes més que unir, separen. I no corren temps per a destruir, sinó que estem per a reconstruir. No obstant això, el que sí que depén de mi, des de Ciutadans (Cs) Torrent i concretament, com a regidor de Mobilitat i Transport, és contribuir a aquest canvi de vida al qual ens enfrontem facilitant les coses als torrentins i torrentines.

 

Aquest esdeveniment inaudit del coronavirus està provocant inevitablement canvis en els nostres comportaments a l’hora de realitzar els nostres desplaçaments urbans i interurbans. I en aquest punt és on estem començant a conscienciar-nos que hem de contribuir al medi ambient i a nosaltres mateixos, com a població més amable i ecològica. És a dir, que existeix i volem apostar per una mobilitat sostenible a la nostra ciutat.

Torrent és pionera i ho continuarà sent en moltes iniciatives per a fomentar i incorporar la nova mobilitat a la qual ens enfrontem. Algunes mesures d’aquesta índole ja es van posar en marxa a través del Pla d’Actuació Municipal (PAM anticonvid), consensuat pels grups polítics del consistori, per a donar resposta davant l’estat d’alarma i posteriorment, per a la desescalada amb la finalitat de garantir les mesures sanitàries.

No obstant això, des d’aquest departament seguim i estem treballant per a promoure i sensibilitzar als conciutadans en els beneficis d’un model de mobilitat urbana sostenible activa i multimodal. Perquè aquest esdeveniment només ha de ser un punt de partida per a implementar una vertadera pràctica responsable pel que fa a la mobilitat del nostre municipi, sempre comptant amb la cooperació de tots. En definitiva, per a aquest segle XXI volem un Torrent sostenible.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.218.129.100

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.