Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 10:19:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 10 de Agost del 2020
POLÍTICA

Col·legis de Torrent coordinen l’inici del curs escolar davant el Covid-19

L’Ajuntament ha avançat que repartirà més màscares per als xiquets a les escoles coincidint amb l’inici del curs escolar 2020-21

A poc menys d’un mes de l’inici del curs escolar, previst pel 7 de setembre, la incertesa de la tornada a les aules preocupa a pares i mares però també els docents.  L’Ajuntament de Torrent ja ha començat ha coordinar línici del curs, especialment la part relativa a l’entrada i eixida als centres. A més, l’Ajuntament ja va anunciar que repartiria als centres noves mascaretes per als xiquets a l’inici del curs.

 

Segons va informar l’alcalde Jesús Ros en roda de premsa, “es faran torns d’entrada, per edats i també separació amb tanques per a facilitar les files. La majoría de col·legis va a aprofitar totes les entrades que disposen per a seperar a l’alumnat.

 

Des de conselleria s’ha recomanat crear grups reduïts d’escolars de fins a 20 menuts amb un tutor i especialistes amb l’únic objectiu de garantir la seguretat d’alumnes i docents en tot moment.

 

A menys de 30 dies, la tornada a les aules és tot una incògnita i la por als rebrots sobrevola la tornada al col·le. La Conselleria d’Educació ha elaborat les instruccions per al pròxim curs escolar 2020-21. Es tracta d’un full de ruta amb les accions a desenvolupar amb l’únic objectiu de garantir la seguretat. En ella reflecteixen com serà la tornada a escola en l’era de la covid-19. Entre les recomanacions es troba la creació de grups reduïts de vora 20 xiquets, els que coneixen com a grups bambolla, encara que, si l’escola no compta amb espai, el nombre d’alumnes per grup pot augmentar. Cada grup estable comptarà amb un tutor que, amb caràcter general, serà l’única persona que interactue amb els alumnes com a mesura de seguretat per a evitar més contactes i reduir possibilitats de contagi del virus.

 

Així, en cas d’infecció, facilitaria la traçabilitat dels casos. Els mestres especialitats de Música, Anglés o Educació Física, si no tenen un grup estable, hauran d’impartir la matèria telemàticament. Serà a partir de quint o sext de primària quan serà obligatòria la distància de seguretat entre taules d’1,5 metres i hauran d’utilitzar els espais més amplis.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.104.109

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.