Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 10 de Agost del 2020
VEÏNAT

Les “no Festes Patronals” finalitzen amb una Missa Major en l’Assumpció

Enguany la pandèmia per Covid-19 ha obligat a suspendre tots els actes previstos per a l´última setmana del mes de juliol

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a suspendre tots els actes previstos en l’última setmana de juliol. Enguany els torrentins i torrentines s’han quedat sense les seues Festes Patronals que es celebren sempre del 24 al 30 de juliol. Això també inclou a les festes de Moros i Cristians que ja s’han convertit en l’epicentre de les festes d’estiu de la capital de l’Horta Sud.

 

En el passat mes d’abril, quan es parlava de suspendre o no les festes estava en l’agenda de la Federació convocar un sopar de germanor als peus de la Torre, que finalment, no s’ha celebrat. A principi de juliol les capitanies de 2020 varen proposar a la Federació de Moros i Cristians realitzar una visita al centre de majors de Santa Elena, un concert de música festera i l’Ofrena als Sants de la Pedra.

 

Però, l’Ajuntament va recomanar suspendre tota classe d’actes i només es va celebrar el concert de música festera en l’Hort de Trènor el passat 29 de juliol, dia gran de les Festes de Moros i Cristians. A aquest concert no van altar l’alcalde de la ciutat, Jesús Ros, el delegat de festes, Pasqual Martínez, el president de la Federació, Xavi Santamaria i els capitans moro, Vicent Soler i el capità cristià, Nico Magán a més de la resta de membres de les filaes i comparses així com torrentins i torrentines que gaudiren d’una nit de música festera de mà de la banda del Cercle Católic amb aforament reduït, mascaretes i distància de seguretat com indica la norma.

 

Ambdós capitans varen mostrar la seua tristesa pels temps que estem vivint, “és un dia trist per a nosaltres però hem de ser responsables en els temps que vivim i comprendre que enguany les festes no es podien celebrar de cap manera” va aclarir el capità cristià, Nico Magán. Vicent Soler, capità moro anava pel mateix camí i també es mostrava trist pels moments que s’estan vivint, “és moment d’estar units i què millor que recordar que tornarem en aquest concert”. El regidor de festes, Pascual Martínez, va agrair la comprensió de les capitanies que des del minut 1 varen comprendre la situació, “varen comprendre la situació i per suposat es varen bolcar en aquest Ajuntament”.

 

El dia 30 de juliol, festiu en la localitat i dia dels Sants Patrons, els clavaris de 2020 varen celebrar una Missa Major en l’església de l’Assumpció amb la presència de les autoritats municipals i dels capitans de 2020 que varen celebrar d’aquesta forma l’últim dia de les Festes Patronals de 2020. La processó com no podia ser d’altra manera es va suspendre com la resta d’actes d’enguany però els clavaris dels Sants Patrons volgueren celebrar amb totes les mesures de seguretat el dia d’Abdon i Senén. Amb aquest acte religiós es tancaren les “No Festes Patronals” de 2020 que la pandèmia s’ha emportat per davant com ja ho va fer amb les Falles, la Setmana Santa i la resta de tradicions festeres.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.16.90

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.