Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 10 de Agost del 2020
UN ESPAI PER A LA PIME

La AIReF

El ministre Jose Luis Escrivá, era el president de l'entitat. L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), “té per objecte vetlar per la sostenibilitat de les finances públiques com a via per a assegurar el creixement econòmic i el benestar de la societat espanyola a mitjà i llarg termini.” Recentment ha analitzat beneficis fiscals d'alguns tributs i presentat un informe important.


Les desgravacions fiscals suposen un menor ingrés per a l'Estat, però s'aproven per a beneficiar altres aspectes d'interés per als ciutadans i l'economia del país. De l'estudi es desprén que el benefici està anant a ciutadans amb poder adquisitiu alt; a les llars, però desincentivant l'entrada de la dona en el mercat laboral; a la inversió col·lectiva, però de les quals es beneficien molt pocs; al mercat de lloguer d'habitatge, però no per a col·lectius vulnerables, etc. La AIReF proposa reduir els beneficis i generar un increment d'ingressos, fins de 35.000 MM.


Pot desaparéixer la tributació conjunta de l'IRPF. En determinades unitats familiars, no està compensant que “l'altre cònjuge”, normalment la dona, isca a treballar. Malgrat el benefici/deducció per lloguer d'habitatge s'observa una creixent dificultat per a l'accés a l'habitatge de les llars de rendes baixes, en grans àrees metropolitanes. La AIReF proposa solucions.


En relació a l'IVA i els seus tipus reduïts, proposa una revisió protegint als col·lectius i sectors afectats, atés que considera que dels 17.000 MM€ que es deixen de recaptar, la gran majoria repercuteixen en benefici per a les rendes més altes, són els qui més consumen.


Els plans de pensions. Els incentius són poc atractius per a les rendes altes i encara que sí que ho són per a les rendes baixes, aquestes no poden permetre-li-ho, diu el seu informe. I no aconsegueix incentivar l'estalvi a llarg termini. Quant als tipus reduïts de les SICAVS. Modificar la norma perquè complisquen amb l'objectiu de vehicle d'inversió col·lectiva.



És evident que aqueixos diners ve estant en les butxaques d'alguns ciutadans i es pretén traure'l i passar-ho a la comptabilitat nacional. Esperem que La AIReF no espante capitals, inversors, provoque deslocalització, etc.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.113.188

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.