Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 10:12:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 10 de Agost del 2020
ECONOMIA

Caixa Rural Torrent publica un llibre sobre els seus 50 anys d’història

La publicació del primer dels dos volums recull la història gràfica de l’entitat financera torrentina des de l’any 1969 fins a 2019

Caixa Rural Torrent ha publicat un llibre sobre el seu mig segle d’història amb el qual, il·lustrat amb documents i fotografies, pretén compartir amb els seus socis i clients com ha evolucionat l’entitat al llarg dels anys. “Caixa Rural Torrent, Història Gràfica 1969–2019, 50 anys de vida”, l’autor de la qual és el cronista José Royo, estava previst que fóra al principi un sol llibre, si bé finalment s’ha desglossat en dos volums.

 

En el primer es recullen els inicis de la Cooperativa i Caixa Rural Sant Lluís Bertrán, gènesi de l’entitat, creada en 1949 per a combatre la usura i donar resposta a les inquietuds i necessitats del sector agrari del poble i la comarca. Un aspecte important que queda reflectit en els primers estatuts d’aquesta cooperativa serà la constitució d’una caixa rural per al foment i desenvolupament del crèdit agrícola, fomentar l’estalvi i prestar serveis financers. Així, la secció de crèdit de la Cooperativa i Caixa Rural Sant Lluís Bertrán, que havia iniciat la seua activitat en 1951, acollint-se a la nova legislació promulgada pel Ministeri d’Hisenda, es transforma en 1969 en la Cooperativa de Crèdit Rural de Torrent, en l’actualitat denominada Caixa Rural Torrent.

 

La publicació descriu a continuació com, a partir de l’acord aprovat en l’Assemblea General celebrada en 1976, decideix obrir diverses oficines urbanes a Torrent així com ampliar la seua xarxa de sucursals per diverses poblacions de la comarca de L’Horta i altres limítrofes.

 

Un altre de les fites que ressenya és el llarg procés que s’inicia en 1980 amb l’adquisició d’una sèrie d’immobles i amb la construcció d’un gran edifici que des de llavors engloba la seu social, l’oficina central i tots els departaments propis d’una entitat financera. Aqueix nou edifici dotat de moderns equipaments suposa un rellançament de l’activitat de l’entitat amb la programació de multitud d’actes de caràcter cultural en els quals participen, entre altres, el jutge Baltasar Garzón, els periodistes Manuel Martín Ferrand i Luis Herrero, i els professors José María Peiró i Bernabé Tierno, entre altres; així mateix permet obrir una sala d’exposicions en la qual mostrar els treballs d’artistes locals, afavorint d’aquesta manera la promoció de l’activitat artística torrentina i de la comarca.

 

En aquest primer volum s’inclouen també les celebracions realitzades amb motiu del 25 Aniversari de l’entitat així com els actes organitzats al llarg de 2019 per a commemorar el seu mig segle d’història, con les conferències i també la gala on es va reunir a part de la societat torrentina i als empleats de Caixa Rural Torrent.

 

Peiró destaca la confiança dels socis i clients de l’entitat

El president de Caixa Rural Torrent va presentar, al costat del cronista Jose Royo, la publicació impresa del primer volum

 

Durant la presentació d’aquesta obra, el president de Caixa Rural Torrent, Vicente Peiró, va subratllar el paper exercit des de la seua constitució pels òrgans de govern de l’entitat, la visió de la qual ha permés preveure i adaptar a l’entitat a les noves lleis i exigències del mercat. “Al seu torn, la dedicació i professionalitat dels nostres empleats, i la confiança depositada pels nostres socis i clients, ha afavorit un contacte permanent en el nostre territori d’actuació que ens ha permés respondre a cada moment a les necessitats reals i créixer de la mà de les poblacions on som present, a les quals retornem la confiança depositada amb una important activitat social i cultural a través de la nostra Obra Social”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.136.154.103

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.