Diumenge, 05 de Febrer del 2023

Actualitzada Diumenge, 05 de Febrer del 2023 a les 11:40:42 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 05 de Agost del 2020
EMPLEO

L'atur baixa al juliol en 299 persones, però puja un 20% respecte a 2019

L'economia torrentina comença a recuperar-se després dels dos mesos d'aturada pel coronavirus però encara tardarà a recuperar els nivells anteriors a la pandèmia

El mercat laboral comença a estabilitzar-se. Al juliol es van formalitzar 1.132 nous contractes, un augment que es tradueix en 299 persones menys en l'atur. Segons les dades oferides pel SERVEF, el nombre d'aturats a Torrent aconsegueix els 8.369 enfront dels 8668 del mes de juny.

A pesar que Torrent no té un sector turístic important, les empreses de la ciutat van rescatar de l'atur a bona part de les persones en ERTE, i a poc a poc s'està recuperant la normalitat. Els sectors on més s'ha notat el creixement de l'ocupació han sigut el del sector serveis, seguit de la indústria.

Encara així, la comparativa amb l'any anterior continua sent especialment dura. Ni en els pitjors mesos de la crisi de 2008 el daltabaix ha sigut tan important. El mes de juliol de l'any passat hi havia 1403 persones menys en l'atur, la qual cosa significa un 20% més de pujada en un any. L'estabilització de l'economia i el control dels brots seran determinants per a la recuperació.

Aquest mes, el comerç aprofitava a la ciutat per a iniciar les rebaixes, que arribaran enguany fins al 70%. Altres comerços ja han avançat que aquest mes d'agost obriran per primera vegada per a poder recuperar la facturació no realitzada durant els mesos de març, abril i maig.

Els rebrots també han fet que la ciutat enguany es trobe menys buida de l'habitual. La falta de destins segurs i l'augment de l'estalvi en les despeses ha provocat estampes a la ciutat poc habituals com la falta d'aparcament en ple agost. La imatge de la ciutat en les hores centrals del dia continua sent de gran activitat especialment en l'Avinguda Al Vedat i en gran part dels bars i terrasses.

La ciutat, que sol estar buida en la tercera setmana d'agost, té enguany una major afluència de gent, ja que la població emigrant d'altres comunitats de major edat ha decidit no anar-se tant de temps a la seua població d'origen. El que sí que s'han omplit són les urbanitzacions i xalets.

La Comunitat Valenciana lidera la baixada de l'atur al juliol
La desocupació va baixar un 4,7% sent al costat d'Andalusia les dues comunitats amb majors descensos de desocupats

L'atur ha baixat en la Comunitat Valenciana en 21.782 persones al juliol, la qual cosa suposa el segon major descens després d'Andalusia i una reducció del 4,77% respecte al mes anterior. D'aquesta manera, el nombre total d'aturats queda en 435.014, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de Treball i Economia Social.

Es tracta de la primera que baixa des de l'inici de la crisi del coronavirus. Encara així, en termes interanuals l'atur ha augmentat en 83.045 persones, la qual cosa suposa un 23,59% més.

En el conjunt d'Espanya, el nombre d'aturats registrats en les oficines dels serveis públics d'ocupació ha baixat en 89.849 aturats al juliol (-2,33%), la major caiguda de la desocupació en un mes de juliol des de 1997, fins a un total de 3.773.034 aturats. Dels 435.014 aturats de la Comunitat 180.328 són homes i 254.686 dones i per edats 40.501 són menors de 25 anys, dels quals 21.774 són xics i 18.727 xiques.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.211.239.1

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.