Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 04 de Agost del 2020
CRISI CORONAVIRUS

Torrent triplica fins a 29 la xifra de positius en menys d'una setmana

L'alcalde demana extremar la vigilància davant l'avanç del virus a la ciutat en els últims dies

La xifra de nous positius a Torrent quasi s'ha triplicat en menys d'una setmana. El passat dia 30 eren 11 i en només quatre dies han passat a 29. La propagació del virus s'ha vist accelerada per un brot d'origen social de 5 positius que confirmava ahir dilluns 2 d'agost la Conselleria de Sanitat Universal. L'index acumulat de PCR-14 ías positiu supera en 35 vegades el de reproducció, i s'espera una escalada en els pròxims dies. De momento, Generalitat esta vesprada no ha comunicat hui un augment del brot de 5 casos, encara que demà podria actualitzar-se ja que la informació pot anar amb retard de comunicació. 

Des de l'inici de la pandemía fins a la primera publicació de dades municipals el 8 de maig s'havia registrat menys de 300 casos. Ara la xifra es situa ja en els 334. Afortunadament segueix sense produir-se noves morts, des de l'última esdevinguda el passat 18 de juny.

EXTREMAR LES MESURES DE SEGURETAT
L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha manifestat la seua preocupació per les últimes dades que va avançar ahir aquest periòdic. "En els últims dies s'han detectat brots de covid-19 d'origen social a la nostra ciutat. Aquests contagis s'han produït en la seua majoria en reunions familiars i trobades d'amics", ha recordat.

Ros ha recordat que cal insistir en la necessitat de complir amb l'obligatorietat de la màscara en els contactes més pròxims. "A pesar que els protocols estan funcionant i d'estar detectats per la Conselleria de Sanitat, insistim en la necessitat d'extremar les mesures sanitàries i de fer un ús correcte de la màscara, també en els nostres cercles més pròxims", ha advertit.

ESCALADA I DESESECALADA
A data de 4 d'agost, el virus segueix actiu i amb evolució molt desfavorable per damunt de la taxa 1 de reproducció. L'acumulat de casos registrats des del 8 de març és de 334, mentre que el nombre de morts es manté en 55, des de l'última mort comunicada el passat 18 de juny.

La ciutat de Torrent ha passat de tindre només 1 nou cas en 14 dies el passat 28 de maig, primer dia amb dades per municipis, fins als 29 del 3 d'agost. El primer repunt va ser el 18 de juny amb 10 casos, el segon el 30 de juliol amb 11 casos i el nou rècord arriba el 3 d'agost amb 29 casos.

El 4 de juny es van registrar 0 casos, mentre que l'11 de juny va pujar a 4 escalant el 15 de juny a 8 casos i a 10 casos el 18 de juny. A partir d'ací els contagis van quedar estabilitzats baixant a 6 casos el passat 25 de juny i a 3 el 29 de juny. El passat dia 3 de juliol va tornar a pujar a 6 casos però després d'estar estabilitzat el dia 7 de juliol, va tornar a baixar a només 2 casos nous en dues setmanes. El passat 16 de juliol la xifra es va rebaixar a un sol cas, i aquest passat 20 de juliol va ser de nou de 0 casos.

Malgrat l'obligatorietat de la mascareta aprovada el 23 de juliol, l'alegria va durar poc. L'escalda de casos va començar el mateix 23 de juliol, data de l'inici de festes patronals, que estaven anul·lades fa mesos. Aqueix dia es va informar de 2 nous casos, i aquest 27 de juliol ha pujat fins a 7 nous positius. Aquest 30 de juliol, data on acabaven teòricament les festes, la ciutat ha escalat fins als 11 casos nous, i el 3 d'agost ha pujat a 29 nous positius.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.221.240

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.