Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 31 de Juliol del 2020
FALLES

Es cancel·la la missa de campanya en honor a Sant Roc

La falla Sant Roc envia un comunicat on informa que l'ajuntament desaconsella celebrar esta tradicional missa. En principi el consitori es mostrava favorable, amb el compliment de les mesures de distància social i sanitàries, però finalment ho ha desconsellat.

La falla Sant Roc no podrà celebrar la tradiconal missa de campanya en honor al sant que dona nom a la comissió el pròxim 16 d'agost. Es tracta d'una cita anual que reunix als màxims represenants de la falla, als fallers i veïns del barri en ple període estival per retroba-se i no perdre esta tradició. Des de la comissió s'ha fet tot el possible per poder dur-la a terme amb els tràmits burocràtics corresponents i amb les recomanacions de distància social i higièniques de prevenció de contagi de la Covi19, però finalment el consistori ha recomanat que no se celebrara enguany. 

 

Tal i com han informat des de la falla: "La comissió ha intentat que es poguera celebrar l’Eucaristia en la nostra placeta, va realitzar els tràmits corresponents amb l'Ajuntament, però hem rebut resposta del mateix recomanant, donada la situació actual pel Covid-19, que no es realitze la dita celebració per precaució i responsabilitat amb el col·lectiu i els veïns." Des de la comissió anima als fallers i veïns a que siguen responsables per poder celebrar l'any que ve dira fita. 

 

A finals de juny el regidor de l'àrea de festes, Pasqual Martínez, va anunciar en el ple de l'OAM de Junta Local Fallera que des de l'ajuntament es desaconsellava atorgar permisos d'ocupació de via pública per a realitzar activitats com a revetles, sopars, concursos gastronòmics, etc. però deixava oberta la porta a actes concrets i controlats, com de fet, va ficar l'exemple de la missa de Sant Roc. Es tractava d'una decisió presa en el si del Cecopal (Centre de Coordinació Operativa Local) que organitza el Pla d'Emergència Municipal (PEM) per a fer front a la crisi del coronavirus.

 

En el seu dia va recollir este diari les declaracions en el Ple on Martínez expresava:  “Hem de ser rigorós i prudents, per això es pren aquesta mesura. S'estudiaran aquelles propostes realitzades per falles, o associacions”- va sentenciar el regidor, que es va mostrar a favor de realitzar la missa de campanya de Sant Roc (16 d'agost), però sugeria l'ocupació total de la plaça, la distància entre cadires adequada, la col·locació de gel hidroalcohòlic i màscares per si la necessitara algun feligrés. Amb aquest comunicat de la falla queda finalment cancel·lada esta tradiconal missa. 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.226.251.22

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.