Dimarts, 19 de Març del 2024

Actualitzada Dimarts, 19 de Març del 2024 a les 10:09:48 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 29 de Juliol del 2020
SUCESSOS

Denunciades dues festes il·legals en El Vedat sense mesures de seguretat

La Policia Local ha obert expedient als propietaris dels xalets i a part dels assistents

La Polícia Local de Torrent ha paralitzat la celebració de dues festes il·legals que s'estaven celebrant aquest cap de setmana en dos xalets de la zona residencial del Vedat. Segons ha explicat l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, la policia va haver d'intervindre al no complir-se la mesures de seguretat anti Covid-19. En particular, ha assenyalat que una d'ella congregava a més de 30 persones, superant àmpliament l'aforament, sent multat l'organitzador i propietari del xalet com aquelles persones que no complien amb l'obligatorietat de portar mascareta. L'altra festa, també en un xalet del Vedat, també va ser paralitzada en tindre al voltant d'una vintena de persones en el seu interior.

 

Ros ha assenyalat que gran part de les denúncies han tingut oritge en la col·laboració ciutadana, ja que la gent està "molt concienciada de que portar la mascareta no només es protegeix a tu, si no a tots". Els avisos no sols es produeixen per festes il·legals, sinó també per gent que va pel carrer sense màscares de manera clara.

En la roda de premsa habitual amb els mitjans de comunicació, l'alcalde Jesús Ros, ha avisat que s'intensificaran els controls per a evitar que es produïsquen festes il·legals en urbanitzacions. A pesar que parcs com Parc Central comencen el dia amb restes de botellons, Ros ha assegurat que no s'han produït multes per aquest motiu encara.

Segons la informació facilitada per l'ajuntament, des de l'aprovació del decret d'obligatorietat de màscara s'han imposat 386 multes a Torrent per no ús de mascareta. A pesar que la ciutat soio compta amb 7 casos actius, Ros han anunciat que es realitzarà una campanya de conscienciació per a la població jove amb el títol "Posa't la màscara".

Control de zones d'oci i parcs infantils
A respostes dels periodistes, l'alcalde de Torrent no considera necessari prendre mesures sobre els locals d'oci o parcs infantils. "En aquests moments, hi ha 7 contagis controlats, no relacionats amb l'activitat, per la qual cosa de moment no es tancaran ni zones d'oci ni parcs infantils. Si hem de prendre alguna mesura local ho farem d'acord amb l'orientació de l'autoritats sanitàries, de moment no toca", ha assegurat.

"De moment controlarem aquestes zones i creiem que s'està treballant adequadament. Torrent no té un oci nocturn intens a l'estiu, i no el creiem necessari. No seré epidiomologo, però a penes tenim oci nocturn, com per a prendre aqueixa decisió", ha dit Ros, que també ha reconegut que alguna discoteca ha tancat en part per la poca afluència de públic en les últimes setmanes.

Control d'aigües i test serològic
El portaveu d'Hisenda, Andrés Campos, també s'ha referit a les actuacions realitzades pel CECOPAL des de l'inici de la crisi i ha explicat que Aigues de L'horta està ahciendo controls d'aigües residuals des de fa 4 setmanes per a concocer la traçabilitat de Covid-19. "S'està realitzant per sectors de la població i de moment no s'ha descobert incidències".

Campos també ha fet referència a l'estudi serològic realitzat a l'Ajuntament de Torrent, on s'han realitzat 427 mostres, de les quals haurien passat la malaltia 12 persones, un 2,8% del total dels voluntaris que s'han presentat. Campos ha selalado que des que va començar la pandèmia s'han realitzat 12 reunions amb els sindicats. En aquest sentit, ha assenyalat que les proves "sol es tornaran a realitzar per prescripció facultativa o si algun treballador públic té símptomes, o els té una persona pròxima".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.221.43.208

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.