Dimarts, 19 de Març del 2024

Actualitzada Diumenge, 17 de Març del 2024 a les 06:50:28 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 28 de Juliol del 2020
CRISI CORONAVIRUS

Torrent registra un repunt amb 7 nous casos de coronavirus els últims 14 dies

De moment no es considera com a brot al no haver-hi més de dos casos del mateix focus

Torrent ha deixat de ser zona lliure de virus a tornar a registrar un lleu repunt de casos. El passat 23 de juliol es tornaven a registrar 2 casos, i ahir es van comunicar altres 5 casos més, la qual cosa s'eleva a 7 el total de nous casos registrats a la ciutat entre el 13 i 24 de juliol. Des de Sanitat no han comunicat fins ara que puga deure's a un brot ja que per a considerar-se com a tal haurien d'haver-hi més de tres casos d'un mateix focus.

De moment, Conselleria no vol parlar de brots. Segons ha confirmat el gabinet de prensa a este periòdic, els brots comunicats han sigut informats quan es passen de més de tres persones i a més no estan controlats, "el que no deixa que hui es puga ampliar informació al respecte". La conselleria de Sanitat ha actualitzat les dades per municipis de la incidència del Covid-19 situant a Torrent amb una incidència de 0,85 casos per cada mil, enfront dels 2,2 que registra ja València Capital. La situaciónn és pitjor a Aldaia o Xirivella amb taxes de 4,3 o 2,8.

ESCALADA I DESESECALADA
A data de 27 de juliol, el virus continua actiu però controlat per davall de la taxa 1 de reproducció. L'acumulat de casos registrats des del 8 de març és de 312, mentre que el número de morts es manté en 55, des de l'última mort comunicada el passat 18 de juny.

La ciutat de Torrent ha passat de tindre només 1 cas el passat 28 de maig, primer dia amb dades per municipis, fins als 10 del passat 18 de juny. El 4 de juny es van registrar 0 casos, mentre que l'11 de juny va pujar a 4 escalant el 15 de juny a 8 casos i al màxim de 10 casos del 18 de juny. A partir d'ací els contagis van quedar estabilitzats baixant a 6 casos el passat 25 de juny i a 3 el 29 de juny.

El passat dia 3 de juliol va tornar a pujar a 6 casos però després d'estar estabilitzat el dia 7 de juliol, volvio a baixar a només 2 casos nous en dues setmanes. El passat 16 de juliol la xifra es va rebaixar a un sol cas, i este passat 20 de juliol va ser de nou de 0 casos. No obstant això, l'alegria va durar poc. El 23 de juliol es van registrar de nou 2 nous casos, i aquest 27 de juliol ha pujat fins a 7 nous positius.

 

REUNIONS FAMILIARS, D'AMICS, OCI NOCTURN I TERRASSES

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha cridat l'atenció en l'origen dels focus. La quantitat de contagis s'ha triplicat les dues últimes setmanes, i la gran majoria d'ells està relacionada amb reunions familiars, d'amics o de llocs d'oci. També ha cridat l'atenció sobre els contagis en terrasses. "Cal tindre molt de compte amb no baixar la guàrdia en reunions familiars, només poden llevar-se la màscara els integrants de la mateixa unitat familiar", ha recordat. "El fet de ser familiar o amics no significa que no hi haja risc. És una cosa que molta gent està oblidat". 

Barceló ha anunciat que es contractaran 85 nous rastrejadors, que se sumen als 1.000 ja contractats, sent la Comunitat Valenciana, la que més rastrejadors té. En cas de tindre símptomes greus cal telefonar al 112 o al 900 300 555 si els símptomes no són greus.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.172.169.199

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.