Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 28 de Juliol del 2020
ENTREVISTA XAVI SANTAMARIA (FMCT)

“Hem tingut prou unanimitat, el primer es la responsabilitat”

Parlem amb el president de la Federació de Moros i Cristians sobre la cancel·lació de Festes, la continuïtat o no en el càrrec i la futura muralla per engrandir els parlaments.

Xavi Santamaría va agarrar el comandament de la festa fa quasi dos anys, i li ha tocat viure el millor i el pitjor de la festa. De la innovació en el traçat de la baixà a la cancel·lació per el coronavirus.

 

Quins sentiments tens ara que s’aproximen les festes de juliol? La veritat és que són dates molt assenyalades i que porte molt dins del meu cor fester ara que s’acosten i veig amb impossibilitat poder realitzar-les, una tristesa enorme s’apodera de mi i no poder portar-les a terme amb la normalitat amb la que ho fèiem em fa enrecordar-me dels grans moments viscuts a la nostra festa.

 

Per què al final es va decidir no votar fer alguns actes respectant les distàncies en festes? Perquè la responsabilitat i la salut publica és més forta que les ganes de viure i portar a terme alguns actes que perdien tot el seu sentit. A més a més, ja vàrem ajornar les festes i per tant no hi ha cap acte oficial programat. També junt amb l’alcalde i el regidor de festes hem tingut prou unanimitat en el tema.

 

Enguany es compleix el teu últim mandat al capdavant de la Federació... penses presentar-te a una reelecció? Per què? Jo sóc un fidel defensor del relleu democràtic i pense que mes enllà d’una legislatura, els que estem al servici de les festeres i festers, hem de donar pas a altres persones amb el mateix sentiment, força i dedicació a la festa. Tot aquell que ha tingut l’oportunitat de vore els canvis que s’han viscut al seu de la FMCT i sobre tot aquelles persones que consideren que són capaços de fer-ho amb la mateixa il·lusió i amb un grau de compromís tan alt com el que tenim nosaltres està convidat a presentar-se i afrontar aquesta apassionant vivència. Seria un orgull donar pas a un altre fester o festera que encapçalarà aquesta enorme tasca... el nostre projecte culmina amb la consecució del castell de festes, que ja és una realitat i que molt prompte veurem als peus de la nostra benvolguda Torre, cor de la festa.

 

Com van els tràmits per la construcció de la muralla/castell de la Torre?  Està aprovat i estem començant a donar li empenta, si no passa res el proper exercici podria estar ja amb nosaltres.

 

Quin missatge vols transmetre a la comunitat festera?  Vull agrair tot el suport que hem rebut per part de tots els festers i festeres, sobretot de la meua comparsa que sempre ha estat amb nosaltres recolzant i sentint-se orgullosos de tindre a dos membres al cap de la FMCT.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.218.209.8

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.