Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 28 de Juliol del 2020
ENTREVISTA: PASQUAL MARTÍNEZ CLIMENT

“Valore positivament la responsabilitat i el sentit comú del teixit fester”

Des de el mes de març, li ha tocat comunicar a les entitats festeres la imposibilitat de fer actes al carrer per el perill de contagi de la pandemia de coronavirus

Fa només dos anys que va entrar en política activa. En eixe temps ha tingut temps de gaudir de la festa i patir per ella. Com a fester i regidor, viu una situació que defineix de tristesa i determinació política.

 

Com valora la decisió de la Federació de Moros i Cristians de no fer cap acte en festes? És un exercici de total responsabilitat. Aplaudisc el sentit comú, el treball, la tolerància i respecte del món fester en estos moments tan difícils, però no podia ser d’altra forma. Vam tenir una reunió amb l’Alcalde i el president de la Federació on vam deixar clares la línia que marca l’Ajuntament, així com les mesures excepcionals de la Generalitat i de manera unànime s’ha arribat a la conclusió que no es poden garantir la realització d’actes que complisquen les mesures actuals de seguretat. Per això l’any que ve tornarem amb més força.

 

Torrent és una ciutat on té un gran pes el món associatiu i fester, en este sentit el consistori col·labora amb un estudi sobre el tema. Com va? La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Torrent, amb la col·laboració de la Fundació Horta Sud, ha iniciat una campanya per a mesurar l’impacte social i econòmic dels associacions de Torrent. Per a la realització d’aquest estudi és necessària la participació del teixit associatiu de la ciutat mitjançant la resposta d’un qüestionari. La presentació de l’estudi està previst per al mes d’octubre, coincidint amb l’I Encontre de l’Associacionisme a Torrent. A Torrent hi ha 400 associacions i ja han omplert el qüestionari al voltant de 150.

 

Quines mesures s’estan ficant en marxa per pal·liar els efectes de la crisi en el sector de la festa? Des del punt de vista de les falles, les 29 comissions van signar un pla de xoc que vam revisar des de l’ajuntament per donar llum verda a unes subvencions extraordinàries per estimular els sectors tradicionals de la festa i contribuir a la recuperació econòmica dels artistes fallers, pirotècnia, flor, música i llibret.

 

I per ser més positius.. Quins actes culturals i festius té l’ajuntament per a este estiu? Amb la cancel·lació de les festes, des de l’Ajuntament he decidit apostar per la cultura per dinamitzar l’activitat econòmica del sector i també per oferir atractius als ciutadans que es queden estes pròximes setmanes ací. Al Trenor disfrutarem de les nits de concerts, gràcies a la programació de l’Auditori i del festival Jazz Panorama 2020, a més d’altres concerts d’alta qualitat artística. La nit del 25 de juliol actuarà Michael’s Legacy, avalat pel Club de Fans de Michael Jackson i Óscar Tramoyeres, que amb els seus monòlegs.

 

Però també tenim una sorpresa per al dia de la No-entrada de Moros i Cristians, no? Sí. En este escenari únic com són els jardins del Trenor, també actuaran les nostres agrupacions musicals en la vespra del 28 i 29 de juliol, La Unió Musical i El Cercle Catòlic; estos últims actuaran el propi dia 29 i per llevar-nos la nostàlgia festera han preparat un concert basat en marxes mores i cristianes, pasdobles del patrimoni musical fester.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.211.66

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.