Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 27 de Juliol del 2020
POLÍTICA

Queixes i cues per la saturació dels telèfons d’atencio primaria a Torrent

La Consellería de Sanitat ha anunciat que posibilitarà el demanar cita amb el metge per la aplicació de movil GVA Salut si no es tracta d’una urgència mèdica

Les queixes per la saturació del telèfon d’atenció primària són constants. El col·lapse de la centraleta ha fet que fins i tot es formen cues alguns dies, coincidint amb les anàlisis de sang o proves en els centres de salut de Torrent. La pandèmia ha fet a més que moltes persones hajen ajornat consultes per por i s’acumulen.

 

A causa de la pandèmia, les cues s’han de fer a ple sol i dempeus, com abans succeïa en supermercats o tendes. La Nova Normalitat no entén de pacients malalts, ni de persones majors o xiquets de poca edat. Tots han de fer la cua rigorosament al carrer a ple sol i amb temperatures que superen els 30 graus.

 

Cridar al centre de Salut per a demanar cita sembla una missió impossible, “no serveix per a res, et tires cridant vint minuts i directament no el agarren", es queixa Sandra, veïna del cas històric. Davant aquesta situació, els malalts amb urgències només poden fer cua al costat de les persones que han de fer-se analítiques, revisions d’especialistes o vacunes entre altres. Maria també ens conta que tenia un problema de pell i que després de fer una hora de cua el metge li deia que no era una urgència. “S’estan carregant l’atenció primària, almenys podrien agafar el telèfon o fer cita prèvia”, afirma enfadada.

 

Fins i tot, en el centre de Salut del carrer Xirivella els pacients que esperaven canviaven de vorera per a aprofitar l’ombra i esperen que des de la porta del centre de salut els criden: “Següent!!!”. Del que no se salven és de la quasi una hora de peu esperant. És el cas de Maria José, de 80 anys, que malgrat anar a fer-se l’analítica ha d’esperar més de mitja hora, amb la màscareta posada. “Amb la calor que fa em falta l’aire, almenys ens podrien deixar asseure’ns dins amb l’aire”.

 

SOLUCIÓ APP

Davant les queixes, la consellera de Sanitat, a preguntes dels periodistes, ha assenyalat que s’habilitarà l’app GVA Salut perquè els ciutadans puguen demanar cita amb el seu metge sense haver de telefonar. D’aquesta manera es vol deixar la línia lliure per als canvis administratius, i per a les urgències.

 

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, va assenyalar als periodistes que aquells pacients que tinguen una urgència acudisquen als centres d’atenció primària, per la qual cosa hauran de fer cua si hi ha gent, com ha succeit en reiterades ocasions fins al moment en els centres de salut de la ciutat de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.234.154.197

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.