Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 24 de Juliol del 2020
FUTBOL

El Torrent CF puja a Tercera Divisió 27 anys després

Els de Santi Marín, que es van avançar en el marcador, van rematar la faena en els penals

Un ascens històric. 27 anys després, el Torrent CF tornarà a jugar en Tercera Divisió. Els de Santi Marín, que anaven segons quan es va paralitzar la lliga de Preferent per la pandèmia de Coronavirus, han aconseguit l'impossible: entrenar en quarantena, jugar la final sense afició, i passar dos torns de penals per a aconseguir en anhelat ascens que s'havia escapat fins a tres ocasions.

Finalment, el club taronja tornarà a la categoria Nacional en un any que es recordarà pels torrentins en la retina al ser la primera final retransmesa per xarxes socials i en format express amb seu única. Una final digna d'un mundial per a un equip que s'ho mereix tot. L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, que va representar a la ciutat en el camp, va donar l'enhorabona als jugadors- "Ha sigut una final d'infart, s'ho mereixien, Torrent els obrirà les portes com es mereixen". El president del Club, Víctor Ventosa, visiblement emocionat per un ascens que arriba en el millor moment, a només un any de l'esperat centenari, que els torrentins podria viure en Tercera o Segona B, l'objectiu que es marca ara el club per a emular a eixer SuperTorrent dels noranta que pot tindre ara una nova versió. Encara que molt content, Ventosa va recordar que "no celebrar al carrer aquest triomf per la pandèmia".



Un partit d'infart amb 3 expulsions i 2 repeticions de penals

La gran final del torrentinisme va començar amb domini taronja i prova va ser el primer gol del partit per part dels torrentins. Però només un minut després, quan l'equip ja pensava que estava quasi tot fet va arribar el primer pitxer d'aigua freda. Amb l'empat en el marcador l'equip es va mostrar sòlid i es van tindre diverses ocasions però la igualtat va ser màxima. Quasi al final, una entrada de Galindo va ser el detonant de dues expulsions del Rayo Ibense. El capità torrentí rebia una puntada des del sòl i es formava una altra tangana que aquesta vegada va acabar amb dos jugadors expulsats del Rayo

Amb avantatge numèric el Torrent CF va tractar de moure la pilota i intentar marcar un gol que li salvara de la loteria dels penals, però el Rayo es va tancar i es va arribar al pitjor escenari. Els torrentins, que havia passat la semifinal per penals, i que van ser eliminats en la tanda l'any passat, no volien ni mirar. Santi Marín girava el cap en cada tret des dels set metres. Toni, molt afortunat una altra vegada, va aconseguir parar el tercer, però va arribar el moment de Peris, al qual el porter iberut li va caçar l'esfèric.

Quan tots pensaven en el mal presagi, el linier ordenava repetir el penal. L'escàndol es va formar en la xicoteta graderia de representants del club Ibense, però no va haver-hi alternativa. Peris es va acostar i aquesta vegada no va fallar. Es va seguir la tanda i va arribar el moment de Galindo, decisiu en aquesta final. El capità es va acostar amb traquil·litat però en disparar el seu penal va fallar. I de nou el linier va ordenar repetir-lo en avançar-se el meta rayense. Una espectacular tangana es va formar en l'àrea i l'àrbitre va acabar expulsat al porter entre crits del Rayo.

Sense porter titular, un jugador de camp es va enfundar la samarreta del porter i aquesta vegada sí Galindo va ficar la pilota entre les xarxes de la porteria esclatant l'alegria entre la reprsentación taronja que no va dubtar a baixar a celebrar-lo en el gespa. A partir d'ací una melé de jugadors celebrant-ho, manteig al tècnic Santi Marín, poalà d'aigua i moltes fotos per al record de l'acenso de la pandèmia, que serà recordat per la falta de públic i també per ser l'ascens més esperat.
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.21.100.34

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.