Dimecres, 08 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 08 de Maig del 2024 a les 12:20:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 21 de Juliol del 2020
BÀSQUET

El Nou Basquet jugarà la lliga EBA per primera vegada en la seua història

La Federació Espanyola de Bàsquet ha confirmat l'ascens directe sense jugar-se el playoff pel Covid-19

Els somnis es compleixen, i per al Nou Basquet, enguany tan estrany serà recordat, a més de l'any del coronavirus, com l'any de l'ascens a la lliga EBA. La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), a través del seu web ha confirmat l'ascens del club torrentino a la qual "tercera divisió" del bàsquet nacional per primera vegada en els seus 38 anys d'història.

L'equip dirigit per Marc Torres marxava tercer en la Primera Nacional en llocs de promoció quan es va parar la competició, però després de la paralització per la pandèmia la FEB ha decidit ampliar el grup E de la lliga EBA que passarà a tindre de 16 a 20 equips de les províncies de Castelló, València, Alacant i Múrcia. Els torrentins jugaran la pròxima temporada davant equips com el UCAM Murcia, CB Calpe, UPB Gandia, Power Electronics Paterna, València Basquet, TAU Castelló, L'Horta Godella o Lucentum entre altres.

Per al director esportiu del club, Pasqual Chulia, és una fita molt important per al club, refundat en 1982, en una ciutat amb una llarga tradició de bàsquet en el barri de la Cotxera. Chulià ha destacat el bon equip que s'ha format, que l'any passat va aconseguir el subcampionat autonòmic i va jugar el campionat júnior a nivell nacional. "Tenim un equip molt jove, amb una mitjana de 20 anys, però que té molta qualitat", assenyala Chulià, que està convençut que "amb un parell de fitxatges en el cinc inicial podem conservar la categoria en la seua la nostra participació en la EBA".

El club presidit per Cándido Martínez aconsegueix aconseguir un somni que s'ha viscut sempre a la ciutat de Torrent, des dels primers partits que es jugaven la desapareguda pista de la Cotxera. Torrent ha viscut el bàsquet amb passió, amb clubs com el CB La Torre. Ara el Nou Basquet Torrent es troba en un bon moment de forma i després de l'abrupte tancament de la competició Torrent podria trobar-se l'any que ve amb dos equips dels esports massius en primera línia en "tercera divisió nacional", si el Torrent CF guanya el seu partit aquest dijous.

MARC TORRES: "EL PITJOR ÉS NO PODER CELEBRAR-HO COM ENS AGRADARIA".
Per al tècnic del Nou Básquet Torrent, Marc Torres, l'ascens era una cosa que sabíem que es podia donar però no hi havia res oficial. "Des que es va dir que no es reprenia teníem l'esperança que poguera succeir, però finalment ha sigut hui", responia clarament alegre per la notícia el tècnic eivissenc. El tècnic de tan sols 27 anys va arribar al club fa tres després d'entrenar al Godella i Almàssera. "La veritat és que a Torrent m'han acollit molt bé i si seguisc és perquè sembla que estan contents amb el meu treball".

Torres ha volgut posar metes a aquest equip. "El que té de bo tindre un equip tan jove, és que no saps fins on poden arribar. Fins ara han demostrat que malgrat la seua edat tenen una gran maduresa en grans competicions", assenyala el tècnic del Nou Basquet, que recorda que la idiosincracia del club és apostar per la pedrera sempre.

Respecte a la possibilitat que Torrent tinga com a ciutat dos equips en "tercera divisió" si el Torrent CF ascendeix aquest dijous, ha assenyalat l'important que és posar a una ciutat de 82.000 persones en el mapa esportiu. "És molt important posar a Torrent ben alt en el mapa i en l'espectre del balocesto. S'ha fet aquests anys amb els certàmens nacionals, i ara toca en l'esportiu". En aquest sentit, també ha assenyalat l'important que és per a la pedrera el "tindre un reflex on poder mirar-se en el futur d'on poden arribar"

Per a acabar, Torres ha assenyalat que malgrat estar molt contents, "el pitjor de tot ha sigut no poder celebrar amb l'afició aquest ascens. Ens recordarem del 2020 pel bo que ha sigut, però també pel dolent". Torres ens ha explicat com li ho ha comptat a la plantilla. "Quan li ho hem dit s'han posat molt contents, tenien moltes ganes de celebrar-lo, però no ha pogut ser. No ho hem pogut celebrar com ens agradaria".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.251.37

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.