Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de Juliol del 2020
EDITORIAL JULIOL

Amunt Torrent CF

Anomés un pas. Per quarta vegada, els torrentinistes tenen l’oportunitat de tornar a la categoria nacional que per dret i importància de la ciutat es mereix. Després d’una llarga peregrinació, amb una fusió de dos equips que s’ha demostrat encertada i a més forta i sòlida, l’equip de la ciutat que més història té arriba a una final amb bases sòlides per a quedar-se en tercera divisió. És l’oportunitat que necessita el Torrent CF per a poder tornar plenes les graderies del camp de Sant Gregori, encara que per a això tal vegada s’ha d’esperar un temps, i no per demèrits esportius. La situació de la pandèmia de Coronavirus també afecta al futbol, i els torrentinos no podran celebrar com volgueren aqueix ascens a tercera divisió nacional tan esperat durant quasi tres dècades. Serà difícil, però gràcies a que la retransmissió del partit de la final es podrà veure en directe per les xarxes socials de Tele Torrent i l’Ajuntament, es podrà viure de manera virtual amb comentaris el que es podria viure als carrers de la ciutat. Ara mancada també que si s’aconsegueix l’ascens els torrentinos i les empreses de Torrent, així com les institucions donen un suport d’entrada a un club que per mèrit i també per història es mereix tornar a trepitjar el cesped de tercera a les portes del seu centenari. Serà dificil, però amb la valentia i encert dels homes de Santi Marín hi ha molt de bestiar. Us esperem a tots en la següent trobada el dijous a partir de les 20.00 hores. Amunt Sang Taronja.

 

Torrent es queda també sense festes patronals. Fa ja dos mesos que els Moros i Cristians van anunciar que no farien cap mena d’acte multitudinari, però encara tenien l’esperança que es pogueren realitzar algun tipus d’acte de hermanda en la qual els festers pogueren esmorzar, sopar i fins i tot realitzar algun acte més particular i de carrer com sol ser habitual. No obstant això, de nou la realitat s’ha topat amb el desig. A pesar que les dades de nous contagis a Torrent són baixíssims, l’experiència de rebrots en altres zones d’Espanya com Lleida, Barcelona o fins i tot Navarresa, ens ensenyen que multiplciar la nostra vida social implica multiplicar el nombre de casos. Així ho han entés els festers, que fa dues setmanes fins i tot es plantejaven fer algun tipus d’acte limitat com una missa, un concert de música festera o fins i tot un menjar de germanor al costat de la Torre. Tot finalment s’ha deixat per a l’any que ve. Enguany tan sols quedarà recordar. Per a això, com fa TORRENT MITJANA SL, tant des d’aquest periòdic com des de Tele Torrent realitzarem un programa especial on poder tirar la mirada arrere i veure el que podíem fer en la nostra normalitat de sempre, i com el cornonavirus ha impedit que puguem continuar vivint-la igual. Connectarem amb el carrer del Convent on s’hauria de realitzar la baixada de Moros i Cristians, esperant que en 2021 tot torne a ser com sempre.

 

Per fi, han donat inici les obres del pont que travessarà el barranc de Torrent fins a Alaquàs i Aldaia per la rotonda de Safranar. L’actuació suposa una inversió de 3,6 milions d’euros a càrrec de la Generalitat i implica complir amb una reivindicació històrica dels torrentins, que millorarà la mobilitat, alleujant el trànsit de la zona, especialment als treballador que venen des de Alaquàs i Aldaia. A més, suposa una nova via d’acceés a la ciutat i també una oportunitat per a revifar el polingo de El Alter, que està pendent d’urbanització. Ara que la situació ecòmica es tan difícil, este nou accés i una nova zona industrial serien una molt bona noticia. La infraestructura comptarà amb una longitud de 78 metres i una amplària de 22, amb dues calçades separades de dos carrils per sentit. El projecte també preveu crear un itinerari per a cicle vianants compost per una vorera de 2,40 metres d’ample. Aquest últim ampliarà la via ciclista CR-403, que discorre en paral·lel a la ronda d’Alaquàs fins a Torrent, unint tots dos municipis a través d’una ruta de mobilitat sostenible.

 

Amb aquesta iniciativa, s’aconseguirà un major accés a diferents zones creant una eixida cap a la part nord del municipi per la ronda del Safranar i connectant amb Parc Central i l’autovia a València. D’igual manera, una vegada acabades les obres s’aconseguirà disminuir l’entrada i eixida de vehicles a la ciutat a través del carrer Gómez Ferrer i València en direcció a Alaquàs i Aldaia. Actualment, l’accés al nucli urbà des del nord es fa de manera indirecta a través de diverses rotondes i vials urbans, que no tenen la capacitat suficient per a distribuir el trànsit actual.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.186.72

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.