Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de Juliol del 2020
PARTIDO POPULAR TORRENT

I este estiu què?

L’estiu era per a molts joves, estudiants de Cicles Formatius i Graus Universitaris, una oportunitat per a entaular els seus primers contactes en el món laboral i posar en pràctica l’aprés en els seus estudis. Esta ocasió venia de la mà del programa de la Diputació ‘La Dipu Te Beca’, que, per desgràcia, este any 2020 ha sigut eliminat per esta institució.

 

Des del PP vam entendre que tal oportunitat, per als joves torrentins i per a l’Ajuntament de Torrent, no podia quedar relegada a l’ostracisme per tindre la Diputació de València altres prioritats. Així, el mes de maig a través del nostre Plan Reactiva i en el marc del Pla d’Actuació Municipal enfront de la COVID-19, aprovat per tots els grups municipals, vam proposar la creació del programa ‘Torrent Te Beca’. En ell es pretenia que joves estudiants de la ciutat pogueren continuar formant-se de manera pràctica en el seu consistori, així com el conjunt de la societat poder gaudir de la capacitat i vàlua d’estos joves en la seua administració pública més a prop: l’ajuntament.

 

Però, malgrat ser una de les mesures aprovades unànimement en el Ple municipal i suposar una xicoteta ajuda per a les famílies d’estos joves durant el període estival, i en l’actual situació d’emergència, hui dia tenim les mateixes notícies sobre la seua posada en marxa que a maig: cap. El passat 2 de juliol, en el Ple ordinari vaig formular al govern local una pregunta sobre l’inici d’estes pràctiques, ja que la seua fi última era que aquests estudiants gaudiren de la beca durant els mesos estivals. El govern local socialista-Cs continua donant la callada per resposta.

 

Des de la seua arribada al poder en 2015, el PSOE ha menyspreat any rere any aquest programa, que a tants joves ha beneficiat des de la seua posada en marxa amb el PP al comandament de la Diputació en 2009. Van començar rebaixant el nombre de beques, que van passar de 75 en 2014 a 38 amb el govern socialista. Enguany, la Diputació en mans del PSOE, ha prescindit del programa, encara que a través del Fons de Cooperació Municipal dota als ajuntaments de liquiditat per a posar en marxa programes d’este tipus. Per esta raó, l’Ajuntament no pot excusar-se en la falta de fons. Així que havent-hi fons i havent sigut aprovat unànimement, per què no s’ha posat, ni es posa en marxa?       

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.163.58

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.