Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 16 de Juliol del 2020
FÚTBOL

El Torrent CF es juga hui dijous davant el CFI Alacant la semifinal per l'ascens a 3a Divisió

Els homes de Santi Marín vetlen armes per a disputar hui dijous en el Municipal d'Alberic (19.30 hores, en directe per Tele Torrent) el partit de la primera eliminatòria d'ascens a Tercera Divisió, que els enfrontarà al CFI Alacant

Serà una promoció totalment atípica i especial, a causa de la Covid-19. Un play-off catalogat com express, amb unes eliminatòries que es dirimiran a partit únic, en seu neutral (el camp municipal d'Alberic) i sense públic. I amb la particularitat també que, en cas d'empat a la finalització de la trobada, no hi haurà pròrroga i s'aniria directament als penals.

El Torrent CF, en la qual serà la seua quarta promoció a la Tercera Divisió (els seus tres ascensos històrics a aquesta categoria van ser per la via directa, al no existir llavors els play-offs), tractarà de trencar d'una vegada per sempre el “malefici” que li persegueix des dels seus tres anteriors promocions amb els equips alacantins del Grup IV de Preferent, que sempre li van correspondre en els sortejos i que li van eliminar en els tres casos sempre en primera eliminatòria, malgrat que els taronja sempre van competir bé en anteriors play-offs i van fregar en més d'una ocasió el passe a la final. En la promoció de la temporada 2013-14, va caure el Torrent CF davant el Crevillent Esportiu. En la de la 2015-16, va ser eliminat per l'Almoradí (després de fallar el Torrent un penal dramàtic i decisiu sobre la botzina, que li haguera donat als de Toni Jareño no sols la classificació per a la final, sinó fins i tot l'ascens, encara que haguera perdut la segona eliminatòria). I en el play-off de la campanya 2017-18, ja amb Santi Marín en la banqueta, els taronja no van poder tampoc passar a la definitiva eliminatòria en caure en la primera davant el Jove Español de Sant Vicent.
 

EL ALACANT, UN SEGONA QUE RENAIX

I, per a variar, en aquesta promoció express, li ha correspost també al conjunt torrentinista un altre dels ‘cocos’ del futbol alacantí, el CFI Alacant, subcampió del Grup IV, que es mesurarà al segon classificat del Grup II. El CF Independent Alacant és el “hereu” de l'antic i històric Alacant CF, aquell equip que va arribar a militar en Segona Divisió A i que va desaparéixer per deutes en 2014, per la qual cosa llavors va prendre el seu relleu el nou CFI Alacant, que va començar de zero amb noves sigles (com el Torrent en el seu moment) i que fa dues campanyes es va plantar en Preferent. Després de quedar-se l'anterior campanya a les portes de la promoció, el conjunt alicantinista va tornar a armar per a aquesta campanya 2019-20 un gran projecte, si cap més ambiciós, amb un pressupost alt i jugadors de molta jerarquia i experiència, amb l'objectiu de buscar l'ascens a Tercera Divisió.

 

 FERMA DEFENSA TORRENTINA DAVANT UNA ATAC PERILLÓS
L'equip torrentí, un bloc sòlid defensivament i compacte en totes les seues línies, tindrà hui un encontre de màxima exigència davant els blanc-i-blaus per a poder arribar a la final i optar a l'ascens a categoria nacional. Un CFI Alacant entrenat per Mario Cartagena i amb un bloc amb futbolistes de nivell alt que té en Chinchilla (amb 11 gols) i Manu (amb 10) als seus dos homes gol aquesta temporada, sense oblidar les prestacions d'atacants com Obele (un portent físic que va bé per dalt) o Borja Antillaque (que la campanya passada va ascendir a Tercera amb el Recanvis Colón i es va enfrontar, per tant, al Torrent en el grup II de Preferent). D'altra banda, destaca del bloc alicantinista la seguretat que confereix el seu porter Edu (amb experiència provada en el Raig Iberut en 3a Divisió), la solidesa i regularitat en el centre de la saga d'homes com Fran o Toti, la màgia que aporta Adrián Banderas (un jugador diferent en el camp) o la qualitat i l'arribada de Sergi Murcia en la mediapunta.

Uns adversaris, entre altres, de substància, amb els quals haurà d'estar molt vigilant el bloc torrentinista. Amb tot, els de Santi Marín compten enguany amb una plantilla molt experimentada, amb jugadors també de molt d'ofici i que, malgrat la seriosa dificultat del rival que tindran hui enfronte, tindran molt a dir en aquesta promoció d'ascens express. El Torrent CF està totalment capacitat per a poder doblegar al CFI Alacant i poder així repetir visita a l'Estadi Municipal d'Alberic al següent dijous, quan li esperaria en la Final per l'ascens a Tercera el guanyador de l'eliminatòria entre el Buñol i el Raig Iberut, que es disputarà també hui dijous, a les 22.00 hores (després de la trobada del Torrent Club de Futbol, que sense públic en la graderia, es podrà seguir en directe a través de Tele Torrent).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.208.197.243

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.