Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 08 de Juliol del 2020
CAMP

Compromís exigeix controls contra la Plaga del Cotonet de Sud-Àfrica

Pau Alabajos: “Malauradament, la falta de controls estatals als ports i fronteres ha fet que els llauradors queden desprotegits davant aquesta plaga”.

Compromís per Torrent ha presentat una proposta adreçada a l’Ajuntament de Torrent perquè trasllade al govern central la necessitat d’incorporar, de manera urgent, més controls als productes hortofrutícoles que entren pels ports i les carreteres estatals. Aquesta moció està sent presentada en tots els ajuntaments dels municipis valencians afectats per la plaga del “Cotonet”, on Compromís compta amb representació política.

 

Per al portaveu municipal de Compromís, és especialment preocupant la propagació de la plaga del “cotonet de Sud-àfrica”, no existent ni al País Valencià ni a l'Estat espanyol amb anterioritat al 2009. L’insecte que la provoca va entrar al nostre territori per importacions procedents de tercers països. Als primers mesos de 2009 es va detectar en la població de Benifairó de les Valls (València), en observar els llauradors unes deformacions molt intenses en els fruits dels tarongers.

 

Des de la detecció de la plaga en 2009 fins ara, l'única línia d'acció ha sigut l'ús de plaguicides. No obstant això, aquells productes fitosanitaris que podien ser efectius contra la plaga, en un primer moment, van deixar de ser-ho quan l'insecte que la provoca es va fer resistent als verins que s'empren i que, a més, repercuteixen negativament sobre altres espècies beneficioses o sobre la salut mateixa de les persones.

 

Alabajos ha destacat que aquesta experiència ens confirma que les polítiques de control de plagues han de realitzar-se amb visió de futur. Per això reclamen a l'actual Govern mesures urgents,  com la solta massiva del parasitoide contrastat per les universitats, que combat eficaçment l’insecte, a més d’exigir ajudes per als damnificats per aquesta plaga.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.60.35

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.