Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 07 de Juliol del 2020
PAU

Torrent acull per primera vegada els exàmens de la PAU

Els joves s'enfronten a tres dies de tensió i als danys col·laterals de la pandèmia: preparació online, sense graduació, ni viatge fi de curs, però amb notes mitjanes més altes i més aprovats en Batxillerat

Torrent ha agafat per primera vegada en la història els exàmens de la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) donades les condicions de prevenció i distanciament ocasionades per la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, els centres educatius de la ciutat que imparteixen Batxiller s'han convertit en aules examen, amb distanciament entre taules, ubicació fixa per a cada alumne, ús de màscares i gels desinfectants. De bon matí l'alumnat ha arribat al seu centre d'estudi habitual, amb ús de màscara obligatòria, i han anat entrant només per un accés prèvia identificació del DNI. A les 9.30 h. ha començat el primer examen de l'assignatura d'Història. 

 

Els centres que a Torrent estan realitzant les proves són: Tirant lo Blanc, La Marxadella, Serra Perenxisa, Veles e Vents, La Puríssima, Monte-Sión, Teresianes, El Vedat i Jules Verne. En ells professors funcionaris de tota la província s'encarreguen de cuidar les aules i conformar aquests tribunals atípics, ja que els exàmens s'han imprés en els propis centres alhora per a evitar filtracions. Els exàmens de la Selectivitat en la Comunitat Valenciana finalitzaran el dijous, 9 de juliol. Són tres dies replets de proves amb horaris de 9.30 h. fins a les 19.15 hores h. en tres jornades maratonianes. La publicació de les notes de la PAU serà el 17 de juliol.

 

Com són els nous exàmens?

El Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes han modificat l'estructura dels exàmens, de manera que l'alumnat té més opcions d'elecció. Tradicionalment hi ha un model A i B i ara han pogut triar entre diverses preguntes en cada bloc. Per exemple, en Valencià havien en comprensió lectora de triar 4 preguntes de 8, en anàlisi lingüística triaven 3 de 6; i en expressió escrita tenien tres opcions a triar. Així els alumnes han pogut sortejar aquells temes del currículum que no han arribat a treballar durant la quarantena. 


Aquesta generació de nascuts l'any 2002 ha patit les conseqüències de la pandèmia, ja que des de març s'han hagut de preparar de manera online i han allargat l'agonia d'enfrontar-se a l'examen que per primera vegada se celebra al juliol. A tot això cal sumar-li que s'han quedat sense graduació i sense viatge de fi de curs. Al seu favor cal ressaltar que en aquesta promoció de la pandèmia han augmentat el nombre d'aprovats i elevat les notes generals, també en 2n de Batxillerat. El percentatge d'alumnes que ha obtingut el títol ha crescut un 27% a Andalusia i el 21% a Aragó i Balears, per exemple.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.9.7

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.