Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 03 de Juliol del 2020
POLÍTICA

Un home reivindica el nudisme passejant amb bici sense roba per Torrent

El ciclista va ser parat per la policia local al costat del ficus situat al costat del Ajuntament al costat de membres de Soterranya

Sense cap roba, excepte les sabates, un home es va passejar ahir a la vesprada per gran part de la ciutat de Torrent. La notícia va saltar ahir a la vesprada a les xarxes socials, que van començar a difondre fotos d'aquesta pràctica legal, que va ser autoritzada a partir de 1988 amb la llei orgànica 5/1988 i l'article 431 del Codi Penal.

El ciclista nu es va incorporar a una de les excursions que realitza habitualment el col·lectiu Soterranya. Segons fonts del col·lectiu, no coneixien a aquesta persona, que en un moment donat "es va incorporar a la marxa reivindicant el seu dret al nudisme, ja que està totalment permés per la llei". Des d'aquest col·lectiu han assegurat que la persona no va ser multada per nudisme.

Els agents de policia local van parar al grup. En una de les fotografies proporcionades a aquest periòdic es veu a tres agents parlant amb el nudista, que en eixe moment no porta mascareta malgrat trobar-se a menys de 1,5 metres d'una dona que es troba sempre al seu costat. Està permés anar amb bici sense màscara, però la llei sempre obliga a portar amb si la màscara per si no es respecta la distància social.

Aquest mitjà de comunicació es va posar immediatament en contacte amb la regidora de Policia Local, Inma Amat, per a obtindre més informació sobre el succeït, però fins al moment segueix sense resposta per part de l'Ajuntament. L'Opinió de Torrent va informar inicialment que la persona podria haver sigut multada per anar nua sense portar màscara per les informacions que ens donaven persones presents a pocs metres, però fonts del col·lectiu Soterranya asseguren que la persona no va ser multada. El post publicat ahir en la xarxa social del periòdic es va convertir ahir en un gran debat sobre el nudisme i la moral pública amb centenars de comentaris i reaccions al succeït.
 

LEGALITAT DEL NUDISME

El nudisme és legal encara que existeix el dret d'admissió que alguns supermercats esgrimeixen per a no deixar entrar a gent totalment nua en poblacions on hi ha platges de tradició nudista. En ciutats com Barcelona o Palma està prohibit anar totalment nu. A Cadis, Mojacar, Malgrat de Mar, o Gandia es limita fins i tot on es pot anar en bikini, i altres ciutats com Màlaga reserven una zona per al nudisme en platges.


A Torrent no està regulat el nudisme. L'Ordenança Municipal Reguladora de les Normes Bàsiques per a la Convivència i Govern de la Ciutat no contenen cap sanció per això. En 1995, amb l'aprovació del nou Codi Penal es reafirma la desaparició dels articulats contraris a la Constitució. L'escàndol públic amb o sense roba seria aquell cas "d'exhibició obscena davant menors o deficients mentals".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.125.135

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.