Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 10:16:52 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 30 de Juny del 2020

Un castell de fusta presidirà les festes de Moros i Cristians en pròximes edicions

Pasqual Martínez: “L'ajuntament posarà a la disposició de la Federació tots els recursos necessaris per a materialitzar aquest castell, ja que enguany la Federació tindrà menys despeses."

L'ajuntament confirma la sintonia amb la Junta de la Federació de Moros i Cristians (FMYCT) i dóna llum verda a la promesa de construir un castell de fusta que es col·locarà als peus de la torre en futures edicions de la festa. Aquest cadafal substituirà la bastida tradicional que es revist de vinil per a celebrar els parlaments i que decora el monument amb les banderoles de les 12 comparses i 12 filaes. La creació d'aquest castell segueix els passos de les construccions en poblacions festeres de gran tradició com Alcoi o Ontinyent. Tal com ha comentat el regidor de Festes, Pasqual Martínez: “L'ajuntament posarà a la disposició de la Federació tots els recursos necessaris per a materialitzar aquest castell, ja que enguany la Federació tindrà menys despeses, a causa de la cancel·lació de les festes i així podrà afrontar aquesta inversió”- va comentar Martínez, qui va anunciar també per a tardor una campanya de reciclatge de vidre i plàstics en el qual s'implicaran els agents festius, com a referents socials. 


L'ajuntament tenia un pressupost en el qual incloïa la subvenció per a la festa, donada la memòria presentada per la Federació de Moros i Cristians, amb la irrupció de la pandèmia ocasionada per la Covid-19 aqueix pressupost no s'executarà i han hagut de “reinventar-se”. La perspectiva que s'ha seguit ha sigut la de cobrir primer les necessitats de l'ajuntament per a urgències, per a això s'ha elaborat una fulla Excel amb tres columnes: una en la qual consta la despesa ja executada, una altra columna en la qual es reflecteixen quantitats per a gastar en coses que es podrien realitzar i una altra tercera on consta els diners que segur no es gastarà. Aquesta tercera columna es posa a la disposició de l'oficina pressupostària per a ajudes a comerços, autònoms, màscares, etc. “Amb la construcció del castell estimularem l'activitat econòmica de sectors que s'han vist afectats per la crisi”- ha sentenciat Martínez. 


Es tracta d'una proposta que naix des de la Junta de la Federació de Moros i cristians i que porten anys plantejant al consistori, tal com comenta el president de la Federació, Xavi Santamaría: “Des que arribem a la Junta de la Federació plantegem aquest tema, primer el vam fer al regidor *Castillejo i ara a Martínez. Torrent es mereix aquest escenari per al seu pregó i parlaments”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.191.22

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.