Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:08:16 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 30 de Juny del 2020
FESTES

Els moros i cristians plantegen quatre actes alternatius a les festes

L’ofrena als Sants Patrons, un concert de música festera i la donació a Santa Elena, amb les mesures sanitàries i de seguretat, són els actes que es plantegen. L'ajuntament, per la seua banda, desaconsella atorgar permisos d’ocupació de via pública per fer actes a l'aire lliure

Ahir es va celebrar la primera reunió extraordinària de la Federació de Moros i Cristians de Torrent de manera presencial a la sala de plens del consistori (amb mesures d'higiene i distanciament). La reunió va començar amb un minut de silenci en record de les víctimes de la covid-19 i dels dos festeres que recentment van faltar per motius diferents. El president de la Federació de Moros i Cristians, Xavi Santamaria, ha donat les gràcies a tots els festers “per la comprensió en les decisions que s’han pres donada la cancel·lació de les festes per realitat que estem vivint” i ha animat a prendre camins alternatius “sense pegar passos en fals, per pensar en cordura les pròximes reunions dels festers en tota responsabilitat”. Santamaria ha deixat damunt de la taula quatre actes no oficials (d’assistència voluntària en el cas de que es realitzen) i que complirien amb mesures de seguretat i higiene, per celebrar durant este mes de juliol, a proposta de les capitanies de Contrabandistes i Aflaquies. La proposta queda resumida en quatre actes: el primer seria celebrar l’ofrena en el temple de l’Assumpció, tal com es celebra habitualment, però amb les mesures de distanciament social. És un acte breu on tots els festers participen d’una oració i ofrena als Sants de la Pedra per després fer-se una foto de família com a símbol de començament de la festa.

 

El segon acte seria substituir el pregó per una donació al centre de majors de Santa Elena. Tradicionalment el pregó conclou amb la visita dels festers fins el centre de majors Santa Elena, amb les xarangues i els seues vestits de guerra per a fer arribar als interns la festa i la música. La proposta d’enguany és que només els càrrecs de capitanies i alferesies entregaren el donatiu a la directora del centre en un acte privat per donar tot el suport de la festa als treballadors i residents de la zona zero de la pandèmia per la Covid-19 a Torrent.

 

El tercer acte que es planteja és un concert de música festera a l’Auditori de la ciutat, amb les mesures d’aforament i distanciament requerides. I la quarta proposta seria la de compartir a les xarxes socials vídeos de directes, entrevistes, actes, etc. durant la setmana de festes per recordar els moments importants al calendari. Com el cas de TeleTorrent, que ha fet allò propi durant Falles i Setmana Santa. Cada punt d’esta proposta haurà de ser consensuada i votada pels representants de les filaes i comparses el pròxim 13 de juliol.

 

Es desaconsella l’ocupació de la via pública per festes

El regidor de l'àrea de festes, Pasqual Martínez, va anunciar que des de l'ajuntament es desaconsella atorgar permisos d'ocupació de via pública per a realitzar activitats com a revetles, sopars, o festes, tal com va avançar este mitjà en el Ple de l’OAM de Junta Local Fallera de la setmana passada. D’esta manera es deixaran per a l’any que ve els sopars de germanor, revetles i discmòbils. Es tracta d'una decisió presa al sí del Cecopal (Centre de Coordinació Operativa Local) que organitza el Pla d'Emergència Municipal (PEM) per a fer front a la crisi del coronavirus. El regidor va demanar comprensió i deixa oberta la possibilitat d’organitzar sopars o dinars a porta tancada en Casernes i Kàbiles, sota la responsabilitat del president de les filaes i comparses (distància social, mascaretes, neteja, higiene, gel i llistat d’assistents per monitoritzar possibles casos). El pròxim 13 de juliol es prendrà la decisió definitiva de si es poden o no realitzar sopars o dinars en el carrer, tot i que la versió que té més pes és la de no ocupar la via pública per a cap celebració.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.236.219

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.