Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 29 de Juny del 2020
ENTREVISTA VICTOR G. MEDINA (COMPROMIS)

Víctor Medina: “No volem un gran pacte, que després estiga buit de contingut”

Aquest jove polític ha criticat que la política que es fa des de l’Ajuntament no ha canviat en els últims trenta anys i qualifica la situació de preocupant

Des del passat mes de febrer Victor G. Medina és el portaveu de Compromís per Torrent. Aquest jove torrentí, va ser regidor en l’Ajuntament durant la passada legislatura. Després que el seu partit perguera dos representants en les passades eleccions municipals, va quedar-se fora. Actualment treballa d’assessor d’assumptes parlamentaris en la conselleria d’Educació però no ha deixat d’estar vinculat a la política del seu poble, ara com a portaveu del col·lectiu Compromís des del passat mes de febrer.

 

Ja ha passat un any des que es varen celebrar els comicis locals. com valora la situació de l’Ajuntament? No ha canviat respecte fa quatre anys i tampoc, malauradament des que jo vaig nàixer políticament parlant, governava en aquell moment el mateix alcalde que ara. Això que significa? que es fa la mateixa política que fa trenta anys i això és un problema. A més han agafat com a soci de govern a un partit de dretes rebutjant explícitament el nostre oferiment al principi, és molt preocupant per l’electorat progressista d’aquesta ciutat

 

Fa quatre anys el seu partit va signar un pacte de legislatura, ara el veterà socialista ha arribat a un acord amb C’s incloent els seus regidors en l’equip de govern. En 2015 facilitarem la governabilitat d’aquesta ciutat recolzant a la segona llista més votada, que va ser la de Jesús Ros en un pacte davant notari amb altra formació, Guanyant Torrent i molts punts d’aquell acord varen quedar en paper mullat. A principi d’aquesta legislatura, Compromís els va proposar formar part del nou govern però Ros va dir que preferia governar en solitari. I quina ha sigut la nostra sorpresa que no havia passat ni un any de legislatura quan va pactar amb Ciudadanos, a més del pitjor sector, el de Toni Cantó, que és el més reaccionari del País Valencià. És una molt trista notícia per l’Ajuntament de Torrent i per la ciutadania torrentina que crec que ha estat traïda en aquestes últimes eleccions.

 

Oposició i govern han signat un document amb mesures pactades per pal·liar la crisi econòmica sobrevinguda de la Covid-19, s’han quedat fóra iniciatives que el seu col·lectiu li haguera agradat incloure? Hi han moltes mesures que no haguérem fet igual però ara no és el moment. Han perdut la vida 54 veïns de la nostra ciutat i no volem una política de desgast com fa la dreta, malauradament han mort moltes persones en molts municipis governats per diferents forces polítiques. No és moment de fer politiqueo sinó de fer política.

 

[Img #10240]

 

Torrent ha duplicat els casos d’infectats des que va començar la desescalada, li preocupen eixes dades a Compromís? Ara en estiu especialment. I és preocupant també perquè hem sigut una ciutat amb un focus molt important de coronavirus i de mortalitat del País Valencià. I és preocupant també, que en moments com aquest, el govern municipal estiga decidint obrir la piscina municipal que pot convertir-se en un nou focus de contagi. A més altres poblacions que han decidit no obrir  i també pot provocar un “efecto llamada”.

 

La conselleria de Sanitat no ha fet públiques les dades de contagi per municipis fins fa poques setmanes, creu que hi ha hagut falta de transparència? Comprenc perfectament la postura dels mitjans de comunicació en eixe sentit. Però a vegades la política no és del tot neta com són les dades i aquesta informació es podria haver tornat un tema de confrontació. I al cap i a la fi, eixes dades són persones malaltes, confinades i que també perden la seua vida i crec que la conselleria de sanitat ha sigut molt prudent.

 

Estaria disposat Compromís a signar un gran pacte de partits de cara al pressupost de 2021 en Torrent? Amb condicions i sempre mirant quin és el nivell de compromís per a complir el pressupost. Nosaltres ja varen votar a favor en 2016 i les partides que Compromís va proposar per aquell pressupost després varen tindre molt baixa execució i les propostes del Partit Socialista s’executaren en la seua majoria en molt més intensitat. Nosaltres no busquem un titular de “Torrent firma un gran pacto” si després eixe gran pacte està vuit de contingut.

 

Compromís sempre ha lluitat per aconseguir que el servei de l’aigua fora pública.  En un moment de crisi climàtica com aquest i d’emergència social cal tindre un servei públic. Aquest va ser un punt que es va incloure en el document que signàrem en 2015 i que no s’ha complit. punt.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.157.35.140

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.