Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 29 de Juny del 2020
POLÍTICA

El coronavirus marca el primer any del segon mandat municipal socialista

Cinc dels set mesos han estat marcats per la pandèmia, que ha inundat totes les àrees de govern des de març

El primer any del segon mandat municipal socialista ha estat protagonitzat per la pandèmia de coronavirus que contagia ja a mig món. Dels 12 mesos, cinc s’han vist afectats per la crisi sanitària, i és molt probable que els pròxims mesos i anys estiguen també marcades per la situació econòmica generada.

 

Per a Jesús Ros, aquesta situació és totalment nova. “Un enemic invisible ha canviat les nostres vides en els últims tres mesos i ha marcat la gestió de l’equip de govern al capdavant de l’Ajuntament”, ha assenyalat.

 

Des de l’equip de govern assenyalen que “Tots els recursos econòmics i humans s’han destinat pel cap alt important en aquest moment: les persones. I així es continuarà fent, adoptant totes les mesures necessàries per a pal·liar els efectes de la crisi i ajudar a la recuperació de l’activitat econòmica i social de la ciutat. Ara més que mai, unió i responsabilitat: usa la màscara, la millor vacuna en aquests moments. Sempre recordarem a aquelles persones que ens han deixat en aquest temps”

 

SEGON MANDAT MOLT DIFERENT

No obstant això, després d’un primer mandat de retallades i de recuperació econòmica amb reducció de deute, el segon mandat socialista toca ser més socialista i d’augment de la despesa social. De moment, l’any , que apuntava a ser d’expansió quant a polítiques urbanístiques, podria canviar.

 

Des de juny fins a març es van agilitar la compra de locals i es van realitzar inversions aprofitant el superavit pressupostari que possiblement no es té l’any 2020. Solament en ajudes contra el Covid-19 s’han aprovat ja 1,3 milions d’euros. Encara que és veritat que les despeses en festes seran decicados a emergència social, el pressupost d’aquest any 2020 pot trobar-se amb una retallada d’ingressos amb el qual no es comptava.

 

L’any 2020 ha sigut l’any de Gemersa, el de les obres de Cami Reial, el nou Àgora cobert, o l’inici de les obres del nou pavelló esportiu del Toll. Tot això sumat a una expansió en la despesa que ara més que mai serà necessari per a contrarestar la baixada de la demanda per la destrucció d’ocupació i tancament de comerç a la ciutat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.162.179

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.