Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 10:19:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
ZEQUI CASTELLANOS
Dilluns, 29 de Juny del 2020
VORA SÈQUIA

“Falsetats interessades de l´Ajuntament”

Si alguna cosa se li ha d’agrair al partit que porta governant la nostra ciutat des de fa més de quaranta anys, a excepció feta de la broma i el malson del doble quadrienni conservador, és la gran quantitat mitges veritats que s’aboquen des de la pàgina web municipal, d’aquest poble gran que coneixem sota el nom de Torrent, una localitat situada a la comarca de l’Horta i que aspira a ser reconeguda com a capital, per la resta de pobles i viles veïnes. Segons el web de la Casa Gran, s’ha d’agrair que el nostre poble, es trobe integrat dins dels programes “Edusi” d’estratègies  de desenvolupament sostenible, gràcies al qual i sempre segons la informació municipal, ens podem vantar els torrentins i torrentines, de “disposar d’una ciutat sostenible, cada vegada més amable, més habitable i moderna”, amb un pressupost d’uns onze milions d’euros, una part dels quals provenen d’Europa.

 

També sembla que hem d’agrair, a poc que llegim o escoltem el vídeo promocional de l’”Edusi”  que “esta localitat siga més respectuosa amb el medi ambient i que utilitze energia baixa en carboni, preocupada per la innovació, les noves tecnologies i al creixement sostenible; una ciutat oberta i competitiva, on la formació i l’ocupació esdevenen les primeres preocupacions” dels qui ens governen. Segons es pot continuar escoltant al vídeo documental propagandístic, “Torrent és una ciutat orgullosa de la seua història, que treballa per la rehabilitació del seu patrimoni històric, arquitectònic i cultural”. Sempre s’ha dit que, els mitjans de comunicació solen estar al servei dels qui els paga i, en aquesta ocasió, és fa evident al cent per cent, ja que no cal continuar endinsant-nos amb cap altra solapa d’aquesta pàgina web municipal.

 

Tots i cadascun dels arguments que s’aboquen al web del nostre ajuntament, són rebatibles un per un, perquè destil·len mitges veritats. No som respectuosos amb el medi ambient i s’evidencia no sols amb la manca de solució de la granja de porcs que contamina i incomoda gran part del veïnat del Mas del Jutge, sinó que a més, no s’ha resolt el problema que suposa el macro abocador fumejant existent al nostre terme, ni la neteja dels barrancs i rambles, com tampoc ens llevem la pasta de les mans respecte de la gestió dels indrets recreatius. Com a primer lliurament de greuges, en aquesta ocasió vull incidir sobre algunes de les coses que durant aquestos més de quaranta anys, s’haurien d’haver resolt d’una manera o altra, en cas que el nostre poble fos un poc respectuós amb el medi ambient. S’hauria d’haver garantit la conservació dels espais lliures i dels protegits, del conjunt del terme municipal, però també s’hauria d’haver mantingut i millorat la identitat de la qualitat paisatgística dels ambients rurals i urbans existents: partida del Safranar. Es podria haver creat vivers de flora autòctona, amb l’objectiu de propiciar la millora dels espais naturals degradats, mitjançant espècies pròpies del nostre territori: evitar l’existència de gespa a cap indret municipal. Durant tots aquestos anys de govern “progressista” s’haurien d’haver pogut establir programes d’eradicació d’espècies exòtiques, invasores del territori natural (flora i fauna) per tal d’establir una normativa que regulara i controlara l’abocament de residus vegetals i la solta d’animals exòtics en el nostre terme. Si molt m’apreteu, s’haurien d’haver pogut propiciar corredors verds i horts urbans i periurbans, per poder recuperar un territori històric, que resta a mans de l’oblit.

 

Pel moment, res més i no entraré en cap altra consideració relacionada amb el medi rural, la gestió de l’aigua i dels recursos hídrics, el control i l’ús de l’energia, la gestió dels residus urbans o, la mobilitat i el transport públic. Deixarem tot açò per a una altra ocasió, mentre seguim intoxicant-nos amb les veritats a mitges de la propaganda municipal.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.135.224

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.