Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
PASCUAL CERVERA
Dilluns, 29 de Juny del 2020
ESPAI PER A LA PIME

“Atent, pots estar hackejat"

Encara que aparentment treballes amb les mateixes eines (el teu ordinador, el teu telèfon mòbil, el teu correu electrònic...) la infraestructura de seguretat que empres a la teua casa no és la mateixa que la que tens en la teua empresa. Això es tradueix en què els milions de mòbils i ordinadors que utilitzen els espanyols per a treballar i accedir a dades sensibles relacionades amb el seu treball no són tan segurs com deurien.


Segons un informe de l'empresa Trend Micro que alerta d'un “augment significatiu” dels atacs durant el primer trimestre del 2020 respecte al primer trimestre del 2019. Des de fa anys, la ciberdelinqüència és una activitat en constant creixement. És a dir, aquest informe no implica que a causa de la pandèmia més gent haja decidit convertir-se en un ciberdelincuente. No obstant això, les condicions en les quals es desenvolupa el treball de manera telemàtica amb una seguretat no equiparable a la d'una oficina provoquen que moltes empreses es convertisquen en un objectiu assequible.


En l'àmbit de la seguretat en general, i en l'àmbit de la ciberseguretat en particular, tota estructura és tan forta com el punt més feble que a compon. Per això, els experts avisen que l'ús de les xarxes Wifi i els ordinadors de la teua casa converteixen a la informació amb la qual treballes en més vulnerable.


Existeixen alguns símptomes reveladors que els nostres mòbils o ordinadors podrien estar sent hackeados: Rendiment inferior a l'habitual, Menor velocitat o mal funcionament de webs que es visiten habitualment, Un augment dels mails bloquejats detectats com SPAM, Rebre correus de desconeguts, Enviar correus a desconeguts, Aparició d'apps o programes que l'usuari no ha instal·lat, Augment de finestres emergents, Funcionament anòmal dels equips


Recorda, totes les mesures són poques quan es tracta de protegir la vida digital tant professional com personal per a evitar situacions dramàtiques quan un ciberdelincuente intenta robar la teua informació per a tindre un rendiment econòmic amb ella.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.58.82.79

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.