Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
AMPARO FOLGADO
Dilluns, 29 de Juny del 2020
PARTIDO POPULAR TORRENT

Preocupació estival

L’estiu, tan esperat per uns, i menys per uns altres, ha arribat. En ell arriben multitut d’activitats per a realitzar a l’aire lliure com: les aquàtiques, les llargues jornades visitant entorns naturals o les celebracions festives al llarg de la nostra ciutat, que sens dubte enguany, si es poden realitzar, es viuran amb més intensitat que mai. Però no tot el que implica l’estiu és positiu. Amb l’època estival també es veu augmentat el risc d’incendis forestals. I com bé diu el refranyer: més val previndre que curar.

 

Amb l’entrada de ple en l’època més càlida de l’any, les temperatures i condicions climatològiques propicien, la majoria dels dies, el que puguen iniciar-se incendis forestals. Aquest escenari propici al foc també es veu afavorit per la situació de les zones boscoses i la massa vegetal. Pel que en el cas de Torrent, zones com El Vedat o el barranc, han de presentar-se a l’examen estival amb els deures fets. Bé, en concret, l’ajuntament és el que ha de concórrer a aquesta avaluació amb la matèria superada. I això passa pel manteniment de les nostres zones forestals, durant l’any, en òptimes condicions, per a així reduir les opcions de propagació del foc en elles. El que a abril o maig és verd i fa lluir els nostres camps, en els mesos estivals es converteix en matèria inflamable i es torna en el més perillós enemic contra tots.

 

L’estiu 2020 que, amb seguretat, serà un estiu especial, no ha de convertir-se en un estiu especial en matèria d’incendis forestals, ni recordat per això. Esperem i desitgem que el foc en els nostres paratges no faça acte de presència en mesos venidors. Una manera de contribuir a fer realitat este desig hauria sigut posant en marxa la Brigada Forestal Permanent de El Vedat, aprovada unànimement l’estiu passat i que hauria de portar en marxa des de desembre de 2019. O a través de la sol·licitud d’actuació de les Brigades Forestals de la Diputació de València, també aprovat per tots els grups municipals en ple l’any passat. Ambdues són idees que l’actual regidor de El Vedat, Raúl Claramonte, feia seues en l’oposició, fins a març, però més allunyades d’ell en l’actualitat estant en el govern, en concret, a 100 dies de distància d’ell, com va dir en el ple de maig.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.220.131.93

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.