Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
RAÚL CLARAMONTE
Dilluns, 29 de Juny del 2020
CIUTADANS TORRENT

Política útil versus populisme

Hi ha formes i maneres d’entendre la política. Tota la gestió política a nivell mundial, des de l’europea, nacional, l’autonòmica o la més pròxima com la nostra, que exercim des de Ciutadans (Cs) Torrent en l’administració local i que afecta al veí directament, totes són diferents i al mateix temps molt semblants.

 

Precisament, ens estem trobant el mateix enfrontament: fer política útil o jugar al populisme, que quasi sempre va unit a la demagògia. Òbviament és molt més senzill i àgil apel·lar al populisme, sobretot quan no tens comandament o directament eres oposició. Perquè el complicat en aquestos casos és asseure’s i intentar ajudar a solucionar els problemes que hem d’afrontar amb trellat i des de l’enteniment.

 

Clar que quan decideixes des de la responsabilitat fer això, ixen els que sempre opten pel populisme i juguen a desestabilitzar el tauler polític. Tinc la ferma convicció que al final el sentit comú prevaldrà i la política útil serà el gran aliat de la governabilitat del món i, sobretot, dels municipis en els quals treballem en la primera línia política.

 

Estic segur que els veïns, cada vegada més, prefereixen que es facen accions en pro de millorar les seues vides i progressar en el seu benestar social enfront de populismes, demagògies i brindis al sol partidistes per aconseguir rèdit polític.

 

Nosaltres, des de Cs Torrent i recentment en aquesta coalició de govern local, continuem sumant i estudiant les òptimes mesures en la gestió diària. Fins i tot en les adversitats, sempre pensem que aquestes accions siguen en benefici de la majoria dels veïns i veïnes. El nostre màxim esforç ha de ser el de servei públic i útil per a l’interés general i per tant, cal alertar que el populisme ens arrossega a un terreny perillós i mesquí.

 

En un any de legislatura des què els veïns van confiar en nosaltres per a treballar des de l’Ajuntament de Torrent, la nostra predisposició sempre ha sigut positiva i constructiva des de l’oposició, primer. De fet, vàrem ser responsables i mirar en pro de tots els torrentins i les torrentines, tirant avant propostes per a contribuir a una ciutat millor. Així mateix, en aconseguir aquest acord de governabilitat municipal, hem prosseguit en la mateixa línia que abans, amb l’única intenció de superar la tasca que es realitzava en les nostres àrees.

 

Cadascun és lliure de fer el que vulga des del seu compromís polític, faltaria més. Es pot canviar i triar la via del populisme perquè és el camí més fàcil i visceral. Però nosaltres no ho farem, no ens ho creiem. Per això, seguirem la via de la política útil, d’aplicar el sentit comú i consens en les nostres accions, d’aparcar ideologies si és necessari per a continuar negociant en benefici de la ciutadania. Aquesta serà la nostra línia d’actuació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.114.38

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.