Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Juny del 2020
FDM

Compromís desvela un forat de 217.800 € al pressupost de la FDM

Pau Alabajos: “La diferència en la FDM és que mentres la seua plantilla dóna el 100% altres se n’obliden de les seues responsabilitats”.

La Fundación Deportiva Municipal ha tancat l’any 2019 amb un dèficit pressupostari de 217.800€; diners que haurà de posar l’Ajuntament de Torrent mitjançant un suplement de crèdit a aportar des de les arques municipals. Aquest dèficit és conseqüència de no computar, en l’elaboració dels pressupostos de l’organisme autònom per a l’any 2019, les quantitats corresponents a la utilització de les instal·lacions de Parc Central per part de diferents clubs esportius de Torrent.

 

Cal recordar que aquestes instal·lacions són propietat de l’Ajuntament però es troben cedides en explotació a la mercantil gallega GAIA Gestión Deportiva, S.L. Per a Compromís per Torrent es tracta d’un mal endèmic que pateix l’Organisme Autònom des de fa anys i que cap dels responsables municipals ha resolt, tenint com a conseqüència que ara s’ha de tractar en un punt plenari el dotar la Fundación amb diners extres per a tapar aquest enorme forat en no tindre la previsió de dotar-lo quan s’elaborà el pressupost de l’ens.

 

A més a més, el portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, es reafirma en les paraules de la pròpia intervenció municipal, en les que s’explica que la FDM té una manca de recursos de finançament, donant també com a conseqüència que la liquidació de l’exercici de 2019 siga negativa per 14.276,93€, pèrdues reconegudes pel propi govern segons el decret d’alcaldia número 1583/2020.

 

Finalment, des de Compromís s’ha instat al govern municipal de Ros a no convertir les excepcionalitats en la norma habitual de despesa, en referència a les continues modificacions pressupostàries que presenten per no haver fet les previsions quan tocava, el que denota una gestió molt improvisada del que hauria de ser el dia a dia dels recursos públics.

 

NO ÉS UNA MALA PREVISIÓ
Des de l'equip de govern, la regidora d'Esports, Susi Ferrer, han puntualitzat que "no és una mala previsió de la Fundació Esportiva Municipal (FDM). La regidora socialista ha recordat que "en 2019 se segueix amb el pressupost del 2016, per culpa de no votar a favor als pressupostos de l'ajuntament Compromis. Així que en 2019 se segueix amb el pressupost del 2016 on no està previst les despeses de la Cotxera".


Ferrer ha apuntat que l'any 2020 se soluciona aquest problema "amb uns pressupostos en els quals no ha tornat a votar a favor Compromís". També ha aclarit la regidora d'esports que abans els usos de Parc central es pagaven des de la FDM i el cànon de Parc es cobrava des d'Ajuntament, "per la qual cosa l'FDM sempre està en desigual.i aqueixa disfunció enguany també s'ha arreglat tant el pagament com el cobrament s'emporta des de la mateixa entitat".

 

Des de Compromís han contestat al PSOE que la responsabilitat d'aprovar els pressupostos és de l'equip de govern, que "per la seua incapacitat no ha pogut traure'ls a temps i fins i tot ni si vulga els ha presentats, com en els anys 2017,2018 i 2019". El portaveu de la formació ecovalencianista ha criticat la resposta dels socialista. "No se'ns pot acusar de no votar uns pressupostos quan ni tan sols es van presentar esborranys, o quan després de fer tot el treball d'elaboració en 2019 finalment no va haver-hi ni ple de pressupostos", ha assenyalat Pau Alabajos, que convidat al PSOE a tirar-los també la culpa de la mort de Kenedy. "És molt fort el que diuen, perquè ells s'han acostumat a una contínua modificació pressupostària i ens acusen a nosaltres d'això. A aquest pas ens acusaran d'haver matat a Kennedy"

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.247.196

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.