Diumenge, 05 de Febrer del 2023

Actualitzada Diumenge, 05 de Febrer del 2023 a les 11:40:42 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 23 de Juny del 2020

Videoconferència amb els participants de la nova “Llançadora Connecta Ocupació” de Torrent

Diversos participants han intervingut per a explicar les activitats que fan en la llançadora per a reactivar la seua cerca de treball.

Representants de Fundació Santa María la Real, Fundació Telefònica i l’Ajuntament de Torrent han realitzat avui una visita virtual a la nova Llançadora Connecta Ocupació de la ciutat per a conèixer als seus participants i comprovar les activitats que estan realitzant de forma digital per a reactivar la seua cerca de treball i impulsar la seua inserció laboral

La Coordinadora Territorial de Llançadores en Fundació Santa María la Real, Sonia González; la responsable de Programa Connecta Ocupació en Fundació Telefònica, Mónica de Miguel; la Regidora d’Igualtat, Formació, Joventut i Sanitat de l’Ajuntament de Torrent, Marina Olivares, i la Gerent de IDEAT, María Muñoz, han mantingut aquest matí una reunió virtual amb els participants de la nova “Llançadora Connecta Ocupació” de la ciutat.

L’objectiu de la videoconferència és que els representants de les entitats promotores d’aquest programa, que compta amb el finançament del Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu POISES, coneguen als seus participants, les activitats que han desenvolupat des del seu inici, a la fi de maig, i les que tenen previstes fins a finals de setembre per a reactivar la seua cerca de treball, millorar la seua ocupabilitat i fomentar la seua inserció laboral en el mercat actual.

 

Perfil dels participants

El responsable de la Llançadora Connecta Ocupació de Torrent, Jesús López Jordán, ha explicat en la videoconferència que l’equip està integrat actualment per 15 dones i 5 homes en situació de desocupació, amb edats compreses entre els 20 i els 54 anys, i amb diversos nivells formatius (ESO, Formació Professional, Batxiller i estudis universitaris). Hi ha qui cerca el seu primer treball i qui persegueix una nova oportunitat laboral després d’anys d’experiència en diferents sectors, com a indústria, comerç, logística, hostaleria, administració, educació o finances, entre altres.

 

Activitats que realitzen

Diversos participants han intervingut per a explicar les activitats que fan en la llançadora per a reactivar la seua cerca de treball. Realitzen dinàmiques d’intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral i enfocar el seu objectiu professional; i aprenen nous programes per a actualitzar el seu currículum.

Durant pròximes setmanes assajaran entrevistes de treball per a guanyar confiança i seguretat en els processos de selecció reals als quals s’enfronten; trauran partit al Telèfon intel·ligent i les xarxes socials per a la cerca d’ocupació online, realitzaran mapes d’ocupabilitat i contactaran amb empreses a la recerca de la seua inserció laboral.

 

Reforç digital

“El fet que la llançadora es desenvolupe actualment en un format digital per la pandèmia, els està permetent al seu torn posar-se al dia amb la tecnologia i actualitzar les seues habilitats digitals, manejant programes i aplicacions que quasi totes les empreses demanden avui dia en les seues ofertes. En definitiva, estan millorant el seu posicionament en els processos de selecció”, destaca Sonia González de Fundació Santa María la Real.

“Aquesta nova edició de Llançadores Connecta Ocupació és un exemple d’adaptació a la nova normalitat perquè ningú es quede arrere. Ara més que mai, des de Fundació Telefònica creiem que la digitalització és una eina clau per a contribuir a reactivar l’economia i generar ocupació”, agrega Mónica de Miguel de Fundació Telefònica.


Per part seua, la Regidora de l’Àrea d’Igualtat i Formació, Joventut i Sanitat de l’Ajuntament de Torrent ha indicat que la cerca d’ocupació és primordial i en aquesta situació és molt més important i rellevant. “Vull expressar la meua admiració pels participants i per les seues capacitats d’adaptació i esforç davant les noves tecnologies que l’aïllament ha implantat en les nostres activitats professionals, i us anime que continueu participant en aquest projecte”, ha agregat Marina Olivares, qui a més ha especificat que des de l’administració pública, “estem intentat organitzar les trobades presencials sempre amb seguretat, prevenció i amb les mesures sanitàries adequades”.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.211.239.1

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.