Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 12:23:02 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 16 de Juny del 2020

L’Ajuntament de Torrent perd més de 70.000 € en subvencions de polítiques d’igualtat

Segons denuncia la regidora de Compromís, Carme Silla, “enguany s’han hagut de retornar 70.720€ de la subvenció corresponent a la contractació d’agents d’igualtat; en els últims anys l’ajuntament ha perdut més 100.000€ per a la contractació d’agents d’igualtat”

Carme Silla, “ja en 2017 Torrent va perdre 15.000€ destinats a la contractació d’un agent d’igualtat a mitja jornada, en 2018 la subvenció per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va ser de 33.400€ per la contractació d’una agent a jornada completa. Ara publiquen uns decrets que diuen que han de tornar més de 70000€ de subvenció. Un any més s’ha deixa’t perdre una oportunitat d’or per fer polítiques d’igualtat en la nostra ciutat” explica la vice-portaveu de Compromís.


Com a contrapunt, “altres ajuntaments de la comarca han aprofitat la subvenció per contractar agents d’igualtat als seus municipis, fins i tot ampliant la jornada des del pressupost local, atenent la necessitat d'aquesta figura als seus pobles. La conselleria de Polítiques Inclusives porta des del 2017 subvencionant la contractació d’agents d’igualtat, personal que podria prestar tant l’assessorament com l’atenció i l’acompanyament necessaris a les dones”, amplia Silla.


Per a la regidora de Compromís és una situació molt preocupant, tant per a les persones que coneixem de manera directa la política municipal com per al veïnat afectat perquè “portem una gran quantitat de promeses incomplides per part del govern de Ros als últims cinc anys. Encara estem esperant la contractació de l'agent, la creació del Pla d’Igualtat del personal de l'Administració Local, la creació del Pla d'Igualtat de la ciutat de Torrent (que regularia de manera integral tots els aspectes a la nostra ciutat) i la creació del Consell de les Dones. Resulta indignant la desídia d’aquest punt mort quan va ser el propi PSOE el que fa dos anys va presentar al ple una moció instant-se a si mateix a realitzar l’esmentat pla, així com un protocol contra l’assetjament sexual que tampoc no s’ha materialitzat”.


Compromís recorda que l’Ajuntament de Torrent porta tretze anys sense aprovar el Pla d’Igualtat, requerit per la Llei Orgànica 3/2007. Aquesta norma és d’obligat compliment per a les empreses o administracions públiques amb més de 250 treballadors i treballadores i  obliga a la posada en marxa de l’esmentat pla d’igualtat laboral entre dones i homes.


Les polítiques d’igualtat ja han suscitat diferents enfrontaments entre Compromís i el govern socialista. Els eco-valencianistes porten denunciant que el govern de l’ajuntament només implementa propostes que vénen directament de la Conselleria, sota el pretext de què no hi ha prou personal tècnic treballant en aquesta àrea, però al mateix temps deixa perdre subvencions que ajudarien a dotar aquesta àrea de gestió amb més personal. 
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.240.243

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.