Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 12 de Juny del 2020
COMPROMÍS

Compromís estudia iniciar accions legals contra els representants del PSOE en el Consorci d’Aigües de L’Horta

El PSOE, tomba un acord de modificació d’estatuts recolzat pel 92% dels representants en la legislatura anterior. L’acord pretenia evitar que la presidència poguera adjudicar a dit el contracte de gestió de l’aigua de tots els municipis membres.

Segons expliquen els representants de Compromís a l’assemblea del Consorci d’Aigües de L’Horta, Ricard Barberà, Xavi Rius i Voro Massaroca, el president del Consorci d’Aigües de l’Horta, Josep Almenar (alcalde de Picanya), «ha perdut definitivament el nord» i reclamen al PSOE, el seu soci al Govern del Botànic, «que prenga mesures urgents». En paraules de Xavi Rius, «Almenar no ha admès, davant dels dubtes legals que ell tenia, una consulta prèvia al Consell Jurídic Consultiu. Cal recordar que el mateix Almenar posa en dubte una votació, sense cap vot en contra, votada a favor per ell, dirigint ell la votació i feta com indicà l’habilitat nacional.»

 

“Els estatuts actuals estan obsolets i van permetre, amb un joc d’equilibrisme legal, que la presidència adjudicara el contracte de gestió de l’aigua, de tots els pobles, en contra del que demanava la mateixa assemblea. Este contracte es va adjudicar per deu anys a una empresa participada per l’Ajuntament de Torrent, que ni tan sols és membre del Consorci, en contra de la voluntat de la pràctica totalitat dels membres”.

 

D’esta manera Almenar pretén continuar evitant la fiscalització i el canvi de model de gestió del cicle de l’aigua en l’àrea metropolitana, que va proposar Compromís en la legislatura passada, i perpetuar una gestió que no convida a sumar al projecte a cap altre ajuntament, ben al contrari: incentiva els ajuntaments que puguen a abandonar la institució.

 

La gestió del PSOE en el consorci és caciquil

Compromís assenyala que la gestió de l’aigua dels pobles que són membres al consorci, lluny de fer-se pública, està entregant-se en safata de plata a operadors privats. En lloc de dotar l’administració del consorci de funcionaris i tècnics propis, se n’externalitza la gestió. Això vol dir, que el cost de la gestió s’incrementa per a generar beneficis econòmics als operadors i què l’administració no exerceix ni cap control sobre la gestió externalitzada, ni la custòdia dels expedients públics, propis d’aquesta gestió.

 

En nombroses ocasions, Compromís ha convidat el president del consorci a crear les places d’habilitats nacionals que controlen i orienten jurídicament i administrativament les accions de tots òrgans del consorci. Però Almenar no té cap voluntat de ser controlat per un habilitat nacional, ni fiscalitzat per la seua assamblea. Lluny de fer seua la proposta de Compromís, Almenar ha aconseguit que dimitisca el secretari anterior i que la secretària actual, en lloc d’orientar les accions de l’entitat, propose contractar un advocat que li diga què fer. Tant l’un com l’altre són funcionaris propis d’un dels ajuntaments membres, que acumulen estes funcions a les pròpies del seu càrrec a l’Ajuntament.

 

Així doncs, ahir el PSOE va tornar a demostrar, a través de la presidència i de la resta de representants, que no té cap intenció de fer que la gestió de l’aigua dels municipis del consorci siga ni pública, ni transparent, ni participada. Per este motiu Compromís analitzarà l’opció de iniciar accions legals contra la presidència del consorci d’Aigües de l’Horta i els membres del PSOE que van votar l’anul·lació de la modificació d’estatuts aprovada amb el vot favorable del 92% dels membres de l’assamblea en la legislatura anterior.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.24.105

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.