Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Dilluns, 17 de Juny del 2024 a les 11:09:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 12 de Juny del 2020
CRISI CORONAVIRUS

Torrent passarà el dilluns a la fase 3 al costat de tota la Comunitat Valenciana

El Ministeri de Sanitat ha confirmat el pas de la Comunitat Valenciana, i els torrentins podran fer més coses

El Ministeri de Sanitat ha confirmat l'entrada en fase 3 de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa els torrentins podran fer més. A partir de dilluns, tot el control de la desescalada serà de la Generalitat, que podrà avançar a la Nova Normalitat si vol abans del dia 21, data final de l'estat d'Alerta que impedeix de moment la possibilitat de poder moure's entre comunitats autònomes.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, també ha anunciat que Galícia entrarà dilluns que ve “en la nova normalitat”. No obstant això, quatre províncies de Castella i Lleó, igual que Madrid, Barcelona i Lleida es mantindran en la mateixa fase.

QUÈ PODEM FER EN LA FASE 3?
La Fase 3 de la desescalada a Espanya amplia el nombre de persones que es poden reunir així com l'aforament en llocs de culte o bars i altres llocs oberts i tancats. En tot cas serà obligatòria la màscara dins d'espais tancats o concorreguts. Entre les novetats més importants, es podran fer esdeveniments al aire lliure de fins a 800 persones sempre que es trobe asseguts i amb distància de 2 metres. La fase 3 obri la possibilitat a aque la Generalitat òbriga els desplaçaments entre les tres províncies. També es permetrà el bany a la platja i els actes de fins a 20 persones no convivents. També podrem anar a discoteques sense ballar. També es podrà anar al gimnàs i a espectacles esportius fins a 1/3 d'aforament. 

BARS I RESTAURANTS
Podran reobrir els establiments d'hostaleria, restauració i discoteques i bars d'oci nocturn, per a consum en el local i sempre que no se supere el 50% del seu aforament. Es permet consumir dempeus en la barra sempre que es garantisca una separació mínima de 2 metres entre els clients. A les terrasses a l'aire lliure, l'aforament es limitarà al 75% de les taules permeses, amb una ocupació màxima de 20 persones. En les discoteques i bars de copes no estarà permés ballar.

BODES, VETLATORIS I LLOCS DE CULTE
Les bodes podran celebrar-se amb un número màxim de 150 assistents a l'aire lliure i 75 en espais tancats. Això sí, mai es podrà superar el 75% de l'aforament de la instal·lacions. Els velatoris es podran celebrar amb un màxim de 50 persones en la Fase 3 de desescalada si són a l'aire lliure i de 25 si se celebren en espais tancats, mentre que per a l'enterrament o comiat per a cremació es restringeix a 50 persones. Així mateix, es permetrà l'assistència a llocs de culte sempre que no se supere el 75% del seu aforament, si bé la capacitat màxima s'haurà de publicar en lloc visible i s'hauran de complir les mesures generals de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries.

ÀMBIT LABORAL
Quant a l'àmbit laboral, durant la Fase 3 s'establiran protocols de reincorporació presencial a les empreses (podent emprar-se EPIs i altres mesures de protecció) establint horaris escalonats i potenciant les mesures de conciliació. Encara que es continua apostant pel teletreball, per als qui assistisquen al seu centre de treball, es prescriu la distància de seguretat de dos metres en els llocs de treball i ha d'evitar-se usar l'ascensor. Els congressos, trobades, reunions de negoci, conferències i esdeveniments no podran superar els 80 assistents.

COMERÇ I CENTRES COMERCIALS
Els comerços poden obrir amb un 50% de l'aforament. Quant als centres comercials, s'alça la prohibició d'utilització de les zones comunes i zones recreatives. Això sí, l'aforament estarà limitat al 50% i la distància de seguretat es mantindrà en dos metres. Així mateix, l'aforament dels locals i establiments situats en ells es fixa també en un 50%. Els mercats a l'aire lliure podran incrementar la seua activitat fins a aconseguir el 50% dels llocs o bé podran augmentar la superfície que permeta una distància similar entre llocs. Això es farà a criteri dels ajuntaments que han de garantir la distància de seguretat de dos metres entre persones.

CINEMES, TEATRES I AUDITORIS
Els cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars d'espectacles podran desenvolupar la seua activitat, sempre que compten amb butaques preasignadas i no superen el 50% de l'aforament autoritzat. Es preveu la reobertura de sales d'arts escèniques i musicals amb una limitació d'aforament de 1/3. Així mateix, aquells actes i espectacles culturals de menys de 80 persones en llocs tancats també podran obrir amb un 30% del seu aforament. Els espectacles a l'aire lliure podran dur-se a terme davant un màxim de 800 espectadors, el doble dels permesos en la Fase 2. Com a condició, els assistents han de romandre asseguts i respectant la distància social de dos metres. Podran tornar els bous. Les places, recintes i instal·lacions taurines poden obrir amb una limitació d'aforament que garantisca una persona per cada nou metres quadrats

MUSEUS I BIBLIOTEQUES
En els museus i sales d'exposicions l'aforament serà del 50% i les visites podran ser de grups de fins a 20 persones. A les biblioteques podran realitzar-se activitats culturals i d'estudi, sempre que no se supere el 50% de l'aforament.

CIÈNCIA I INNOVACIÓ
Podran celebrar-se seminaris, congressos i fires científiques o d'innovació, sempre que es respecte la distància social de més de dos metres i hi haja menys de 80 persones, garantint el compliment de protocols de seguretat.

HOTELS I ALLOTJAMENTS TURÍSTICS
En la Fase 2, es van obrir ja les zones comunes amb limitació d'un terç de l'aforament. En aquesta nova fase l'aforament augmenta al 50%. Les activitats d'animació o classes hauran de dissenyar-se amb un aforament màxim de 20 persones i preferentment a l'aire lliure. Quant a les àrees d'hostaleria, segueixen les normes per al sector de la restauració.

PLATJA I OCI A l'aire lliure
Es permet el bany a la platja en condicions de seguretat i distanciament. Quant als parcs temàtics i d'oci a l'aire lliure, podran obrir amb menys de 800 persones (sempre que siga assegut i mantenint la distància necessària). Centres recreatius turístics, zoològics i aquaris obrin amb un aforament del 50% i d'un terç en les atraccions i llocs tancats. Les activitats de temps lliure per a la població infantil i juvenil no superaran els 200 participants a l'aire lliure i 80 en espais tancats. Es podran realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa per a grups de fins a un màxim de 30 persones i es permet la realització de l'activitat de guia turístic, mitjançant cita prèvia i amb grups de no més de 20 persones.

ESPORT
Els esportistes de lligues no professionals federades podran realitzar entrenaments en grups de fins a 20 persones. Podran celebrar-se partits amb un màxim d'un terç de l'aforament, garantint sempre la separació de seguretat entre els espectadors així com les activitats esportives a l'aire lliure. Es podrà anar al gimnàs amb un aforament màxim d'un terç i sense utilitzar els vestuaris. S'autoritzen els espectacles i activitats esportives en espais tancats (només per a practicar esports en els quals no existisca contacte o el risc de contagi siga moderat; per exemple una pista de patinatge). El públic estarà limitat a una persona per cada 20 m². Els establiments i locals de jocs i apostes no podran superar el 50% de l'aforament ni superar les 50 persones en total.

TRANSPORT PÚBLIC
Es preveu el funcionament de tots els serveis de transport públic urbà i interurbà al 100%. S'elimina la limitació normativa de no embarcar passatgers en els ferries, en funció de l'evolució dels paràmetres sanitaris. S'autoritzen, a més, les activitats nàutiques d'esbarjo. Segons ha anunciat el ministre Salvador Illa, el moviment entre províncies en la Fase 3 el regularà cada comunitat autònoma.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.96.5

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.