Divendres, 28 de Juny del 2024

Actualitzada Dijous, 27 de Juny del 2024 a les 12:25:48 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 10 de Juny del 2020
EDUCACIÓ

Les màscares no seran obligatòries en el col·le fins a 4t de Primària

Les classes podran ser de fins a un màxim de 20 alumnes en Educació Infantil i fins a 4t de Primària

El Ministeri d'Educació han informat de les mesures que serviran de base per a reobrir els centres educatius d'Espanya per al curs 2020-2021. Ho ha fet públic la ministra d'Educació, Isabel Celaá. Es refereix a mesures que s'incorporades a un document elaborat conjuntament pels ministeris de Sanitat i Educació i FP.

 

Un màxim de 20 alumnes per classe en Educació Infantil i fins a 4t d'Educació Primària inclòs; separació entre les taules de l'aula d'almenys 1,5 metres en 5é i 6é de Primària, Educació Secundària i Batxillerat; i quant a l'ús de màscara, no serà obligatòria ni en Infantil ni en Primària, de 1r a 4t. Tampoc serà necessari el seu ús si s'està amb el grup estable de convivència, és a dir amb els companys de classe. Si s'ix d'aqueix grup s'haurà d'emportar posada quan no es puga mantindre la distància de 1,5 metres, la qual cosa apunta a l'esbarjo o als canvis entre classe i classe. Per als alumnes que cursen a partir de 5é de Primària, l'ús de màscara serà obligatori solo quan no es puga mantindre una distància interpersonal de 1,5 metres però no quan s'estiga assegut en el pupitre.

 

El document inclou un apartat important amb les mesures de prevenció personal, com són la higiene de mans freqüent, l'evitar tocar-se el nas, ulls i boca, o l'usar mocadors d'un sol ús. A més, es donarà prioritat a la utilització d'espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats educatives i d'oci, en lloc dels tancats.

 

L'objectiu és plantejar una estratègia consensuada pels diferents agents implicats «per a oferir un entorn escolar segur i saludable a l'alumnat i personal dels centres educatius, així com possibilitar la detecció precoç de casos», tal com recull una nota de premsa de tots dos ministeris. El document, que serà exposat demà per la ministra Celaá en la Conferència Sectorial d'Educació, cerca oferir un marc comú que puga ser adaptat en cada comunitat autònoma i ser implementat segons la realitat de cada centre. Segons dades de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica, només un 1,37% del total de casos confirmats de Covid-19 correspon a població entre 0 i 19 anys.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.28.113

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.