Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 08 de Juny del 2020
POLÍTICA

Exmembres de Som Valencians Torrent s'uneixen a la plataforma L'Encontre

El nou moviment valencianista es va gestar abans de la pandèmia per a integrar als diferents partits regionalistes

El regionalisme valencià, que va arribar a tindre fins a dos regidors a Torrent amb Unió Valenciana, continua buscant el seu lloc en la capital de L'Horta Sud. Després de quedar-se de nou sense representació, l'agrupació de Som Valencians, liderada per Roberto Gómez Alabajos, ha decidit canviar d'aires. Al març es van donar de baixa tots els membres del partit a Torrent, que havia mantingut serioses diferències amb València. La intenció d'aquest grup és caminar cap a una coalició de partits locals valencianistes que s'estaria forjant entorn de la plataforma valencianista L'Encontre.

La nova plataforma s'hauria plantejat poc després de les eleccions municipals. Al setembre va començar a arrancar i ha madurat durant la pandèmia a l'espera que la nova normalitat permeta el naiximent de la formació política. Segons Roberto Gómez Alabajos, una vintena de localitats de la província de València com Torrent, Albal, Alzira, Montroi o Catarroja integrarien aquesta nova formació.

En una nota de premsa enviada des de la formació, que tenen ja prop de 10.000 seguidors, s'han anat presentant integrants de la nova formació politica que continua sumant forces. "No es pretén crear un partit més, es vol enfortir els llaços entre els ja existents, treballar des de les bases, aprofitar l'experiència que aporta la labor ja feta des del municipalisme per a crear una opció que nasca del poble, que lluite pel benestar de tots els valencians, transmetent confiança i credibilitat".

Segons L'Encontre, "Huit mesos després la col·laboració va prenent cos i es va consolidant. Han elaborat conjuntament mocions i propostes en pro dels ciutadans que s'estan presentant en diferents ajuntaments on es té presència". De moment s'estarien presentant mocions conjuntes en Ajuntaments com Albal o Montroi.

Per a aquesta nova platafiorma regionalista valenciana, “Cap dels partits majoritaris amb representació parlamentària ha demostrat treballar pels interessos del conjunt dels 5.000.000 de valencians i valencianes, així que ja és hora d'implantar polítiques transversals que siguen beneficioses per al conjunt de l'Autonomia Valenciana”.



Obert a persones independents

Asseguren des de L’Encontre que continuen integrant-se més col·laboradors, "no sols pertanyents a partits polítics, sinó també persones interessades a aportar el seu xicotet gra d'arena en aquest il·lusionant projecte en què la cooperació està per damunt de personalismes i marques."

La plataforma assegura que conflueixen "l'experiència dels quals ja es dediquen a la política en els seus municipis, amb el talent dels nouvinguts, estan decidits a donar el millor de cadascun per a fer un pas en ferm cap a un pacte de “màxims” on el protagonisme estiga en les polítiques, i no en la creació d'unes noves sigles. Una aliança amb la qual es puga traure al poble valencià del menystinc i l'ostracisme polític en el qual històricament ens estan sotmetent".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.183.10

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.