Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 08 de Juny del 2020

El Vedat té nou canons d'aigua Sideinfo més per a protegir-se contra incendis

Estes torres Sideinfo complixen 10 anys i se sumen a les 15 ja existents. Estaran operatives aquest estiu, després d'una inversió de 440.000 euros

Aquest estiu, prop del 95%  del Vedat estarà protegit contra incendis quan en la setmana vinent estiguen operatius els nou canons d'aigua més, que se sumen als 15 ja existents, del sistema Sideinfo i que s'han instal·lat en la zona sud, al llarg dels carrers Gesmiler i Agustina d'Aragó.

 

L'empresa adjudicatària està ultimant les obres d'aquesta actuació, que suposen una inversió de 440.000 euros, subvencionats a través del programa SOM de la Diputació, i amb la qual es pretén oferir major seguretat als prop de 10.000 habitants que poblen aquesta zona i que s'incrementen fins als 25.000 durant l'època estival.

 

Aquestes torres, que consten d'un monitor d'impulsió hidràulica sobre una estructura metàl·lica ancorada al sòl, llancen 1.500 litres d'aigua per minut amb un radi d'actuació de 54 metres quadrats, per la qual cosa cadascuna d'elles protegeix prop de 9.000 metres quadrats. El sistema automatitzat per una xarxa de sensors permet que es posen en marxa depenent del nivell d'alerta per risc d'incendi per a refrescar el terreny a manera de prevenció.


El regidor de Modernització, Andrés Campos assenyala que aquesta és una actuació més "que demostra la preocupació de l'equip de Govern per preservar el medi natural i incrementar la qualitat de vida del Vedat". En aquest sentit, Campos destaca que per primera vegada »hem signat un contracte anual per a la neteja de muntanyes per un valor de 60.000 euros".

 

La brigada que s'encarrega d'aquests treballs actua en totes les zones de la ciutat al llarg de tot l'any. «Una vegada s'acabe el contracte a l'octubre, probablement ja comptem amb una brigada permanent per al Vedat» explica. D'igual manera, ressalta que, també per primera vegada, "hem creat una regidoria expressament per a aquesta zona de la ciutat".

 

A totes aquestes tasques preventives, Campos afig que, al llarg d'aquests tres mesos, "s'ha tornat a contractar a través del SEPE a 30 treballadors agrícoles per a fer tasques de neteja preventives en la muntanya pública d'aquesta zona, la Serra Perenxisa i els barrancs, com s'ha fet en anys anteriors".

 

Com funciona
Fa 10 anys es va ficar en marxa este sistema a Torrent. Es tracta d'un sistema pioner en el món, que crea una barrera formada per canons d'aigua al llarg de 1,5 quilòmetres. És el sistema contra incendis terrestres més potent de tot el món. S'activa amb tan sols enviar des d'un mòbil un sms i en un minut llança 9.000 litres d'aigua al bosc, per la qual cosa supera la capacitat dels 6.000 litres que pot descarregar d'un hidroavió.


Els populars reclamen la brigada forestal permanent
La portaveu del PP, Amparo Folgado, va tornar a preguntar en el ple sobre la creació de la brigada forestal permanent del Vedat, que havia de posar-se en marxa al desembre de 2019, després d'aprovar-se en forma de moció fa quasi un any. «Hui dia aquesta mesura, que permetrà mantindre durant tot l'any el pulmó de Torrent i donar ocupació a ciutadans en atur, continua pendent», assenyala. La qüestió es va dirigir al nou regidor de l'àrea del Vedat, Raúl Claramonte (Cs), després d'esperar que el pressupost aprovat entrara en vigor i donar-li els cent dies de rigor. La portaveu també va advertir que la sol·licitud de les brigades forestals de Divaltera, aprovada per moció al setembre, «tampoc s'ha produït hui dia».

 

Durant la legislatura passada, el Consistori torrentí va implementar la sensorització de totes les zones boscoses del terme, la instal·lació de cambres tèrmiques i estacions meteorològiques monitorades a través de l'el programa Senticnel, mitjançant el qual es poden conéixer dades a temps real i llança alertes sobre el risc d'incendis.

 

Aquesta setmana, l'Ajuntament i Protecció Civil han posat en marxa la campanya Previfoc 2020, en la qual treballaran els 27 voluntaris. Durant tot l'estiu i des de dilluns passat, patrullen en grups d'entre dues i huit persones de 15 a 21 hores cada dia per a vigilar les zones boscoses i actuar quan siga necessari. A més, estan dotats dels equips EPIs adequats davant la situació actual.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
174.129.140.206

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.