Dissabte, 28 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 05 de Juny del 2020
MEDI AMBIENT

Folgado adverteix a Claramonte que El Vedat no pot esperar 100 dies enfront del foc

El Partit Popular ha tornat a preguntar en el ple per què encara no estan en funcionament les brigades forestals

La Portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament de Torrent, Amparo Folgado, va tornar a preguntar en el Ple municipal del 4 de juny sobre la creació de la Brigada Forestal Permanent del Vedat, que havia de posar-se en marxa al desembre de 2019, i sobre la sol·licitud de brigades forestals de Divalterra, empresa pública de la Diputació de València. La posada en marxa d'aquesta brigada es va preveure per a desembre de 2019 després d'aprovar-se al juliol, però quasi un any després segueix pendent.

“Estem a 4 de juny i fa un mes preguntem per escrit sobre la dotació d'aquesta Brigada Forestal Permanent per al Vedat i el regidor encarregat va contestar que fins a l'entrada en vigor del Pressupost no es preguntara per aquesta mesura. Ara ja hi ha Pressupost en vigor, li torne a preguntar: crearan aquesta brigada?” va pronunciar Folgado en l'últim Ple municipal, celebrat el 4 de juny.

A preguntes d'un altre grup polític en un ple anterior, el regidor delegat del Vedat, Raúl Claramonte, Portaveu de Ciutadans, va indicar que si no se li anaven a donar els 100 dies de gràcia per a fiscalitzar i valorar la seua acció de govern. “Els 100 dies, El Vedat, no pot donar-li'ls de gràcia, ni esperar, perquè estem a les portes de l'estiu i la situació pot ser bastant crítica” va assenyalar la Portaveu popular.

D'altra banda, la sol·licitud de les brigades forestals de Divaltera, aprovada en Ple el 12 de setembre de 2019 per una moció dels populars, tampoc s'ha produït hui dia, ja que des del govern municipal no s'ha tramitat aqueixa petició a la Diputació de València. “En paraules de vosté al setembre passat, segons la Diputació, no es mou res si l'Ajuntament no l'ha demanat, així que volem saber si vosté ja ho ha demanat” va interpel·lar Amparo Folgado a Claramonte sobre la sol·licitud a Divalterra de la prestació de serveis de les seues brigades forestals.


Claramonte va preguntar per aquestes brigades al govern local a l'octubre

Cal recordar que l'actual regidor del Vedat, Raúl Claramonte, va preguntar al govern local fins a dues ocasions a l'octubre, estant en l'oposició, sobre la sol·licitud de les brigades a la Diputació. En el Ple municipal de data 3 d'octubre de 2019, Claramonte, preguntava al govern del PSOE si s'havia sol·licitat a Divalterra la inclusió de Torrent en els treballs de les brigades provincials. Afirmava llavors que s'havia informat en Diputació sobre la necessitat que el consistori fera aquesta sol·licitud.

El 30 d'octubre, una altra vegada en Ple, el Portaveu de Ciutadans assegurava llavors saber que l'Ajuntament no havia fet aqueixa sol·licitud i exigia explicacions sobre aquest desistiment als seus hui companys de govern.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.15.38.176

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.